Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bivša radnica hotela poručuje: ‘Nikada nemojte piti iz čaša u sobi’

Preuzmite sliku

Janessa Richard, bivša radnica jednog hotela u Kanadi, na društvenim mrežama dijeli razne priče sa svog nekadašnjeg radnog mjesta, a u jednoj od objava otkrila je detalje vezane za hotelske sobe koje su zgrozile mnoge.

Odmah na početku videozapisa rekla je da ne mora biti tako u svakom hotelu i da ona samo prepričava stvari iz vlastitog iskustva.

“Nikada, ali baš nikada nemojte hodati potpuno bosi po hotelskoj sobi, odnosno tepihu. Usisavaju se između svakog gosta, ali dubinski se ne čiste gotovo nikada, možda jednom godišnje. Prepuni su bakterija, pa preporučujem da hodate u čarapama ili šlapama”, kaže ova 26-godišnjakinja. Nadalje, Janessa kaže ako ste uplatili noćenje s doručkom, ali ne stignete na posluživanje jer morate vrlo rano krenuti dalje, možete tražiti osoblje da vam zapakira nešto hrane za van.

U svakoj hotelskoj sobi, između ostalog, gosti dobiju nekoliko čaša, ali Janessa kaže da iz njih ne bi trebalo piti.

“Mijenjaju se između gostiju samo ako su baš naočigled prljave. Ako djeluju čisto, ostave se sljedećim gostima.” Otkrila je i da većina hotela madrace dubinski čisti jednom godišnje – a i to je upitno. Mnogi su joj zahvalili na tome što je podijelila ove detalje i kažu kako će definitivno odsad uvijek nositi papuče i vlastite čaše. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,