Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bili su zajedno u srednjoj školi, a 50 godina kasnije ponovno ih je spojila kćerka koju su dali na usvajanje

Preuzmite sliku

Donna Horn (70) i ​​Joe Cougill (69) iz Indianapolisa u maju 2020. godine napokon su imali svoje savršeno vjenčanje o kojem su maštali kao tinejdžeri, a zaslužna je bila njihova kćer Laura Mabry (52), koju je par dao na posvajanje te koja ih je pronašla 2019. godine uz pomoć DNK testiranja.

Donna je bila navijačica u drugom razredu srednje škole, a Joe je bio nogometaš u prvom razredu kada su se upoznali. Njihova romansa prešla je od viđanja u školi i kratkih telefonskih razgovora do druženja kod kuće vikendom. U decembru 1967. Joe je dobio vozačku dozvolu i počeo voditi Donnu na spojeve u maminom karavanu. Tri mjeseca kasnije, Donna je saznala da je trudna. Vijest je označila kraj njihove dvogodišnje veze.

Kad su njihove porodice sjele razgovarati, očevi su preuzeli odgovornost. Joeov otac ponudio je da učini sve što Donnin otac želi, uključujući i to da se njegov sin oženi s njom. Međutim, Donnin otac nije želio da Joe ikad viđa njegovu kćer, a tinejdžeri su morali obećati da nikada neće razgovarati. Porodica Horn prethodno je planirala odseliti prije Donnine zadnje godine u školi, što joj je olakšalo skrivanje trudnoće. Donna je rekla da joj je gubitak Joea slomio srce, a još je više boljelo kada je rodila dijete 5. novembra 1968. – na njegov rođendan. Njezini su se roditelji dogovorili da će dijete dati na usvajanje, dok Joe nije imao pojma šta se dogodilo Donni ili njihovom djetetu.

  • Nakon završetka srednje škole, Joe je igrao nogomet, a zatim nastavio predavati u srednjoj školi i trenirati druge momčadi. Dva puta se ženio i razvodio te dobio dvoje djece. Donna je stekla srednjoškolsku diplomu i preživjela rak dojke te postala majka troje djece. Njezin suprug preminuo je od raka. Kao i Joe, i ona je bila neudata 2019. Iste godine, bez njihovog znanja, njihova biološka kći Laura dobila je na poklon od supruga komplet za genetsko testiranje. Kad su došli rezultati, Laura je pronašla svog daidžu i tetku, Donninog brata i sestru.

    Poslala je pismo svojoj biološkoj teti misleći da bi joj mogla biti biološka majka, ali odgovorila joj je Donna i  potvrdila da je njezina biološka majka, nudeći joj reći sve što želi znati. Preko Donne, Laura je saznala ime svog biološkog oca i shvatila da ga već poznaje. Joeov rođak oženio se njezinom najboljom prijateljicom iz srednje škole.

  • Laura se prisjetila kako je prvi put razgovarala s Joeom telefonom, rekavši da su mu prve riječi iz usta bile: ‘O, bože, ako izgledaš poput Donne, znam da si lijepa.’ Dirnula  je ljubav u njegovu glasu i pomogla je ponovno okupiti svoje biološke roditelje nakon pedeset godina.

    – Vidjeli smo se, zagrlili i zaplakali. Znali smo. Znali smo da se i dalje volimo – rekao je Joe.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje