Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bez obzira na mjere ovo Valentinovo može biti posebno: Evo kako sve možete uživati s partnerom

Preuzmite sliku

Ove godine Valentinovo možda nećete moći provesti u šetnji gradom ili na večeri u najdražem restoranu, ali nema razloga da kod kuće ne organizirate nešto romantično.

Osmislite svoj jelovnik

Budite kreativni: napravite nekoliko jednostavnih predjela i mini poslastica za desert, a ako niste skloni eksperimentiranju, pogledajte što za van nude lokalni restorani, a vi se samo pobrinite za izgled stola.

Stvorite romantični ugođaj

Pospremite stan, izvadite najbolji servis i prostor ukrasite s cvijećem i svijećama. Večeru umjesto za stolom servirajte u dnevnoj sobi s jastucima na podu i stolićem za kafu – a desert možete poslužiti i na pladnju u krevetu.

 • Djecu odvedite na čuvanje ili ranije na spavanje

  Ako imate djecu rano im dajte večeru i stavite ih na spavanje, dok vi pripremate obrok samo za odrasle. Osim toga, ako imate mogućnosti, možete ih odvesti na čuvanje kod, recimo, bake i djeda.

  Upalite muziku

  Možete sastaviti popis nekih zajedničkih pjesama ili jednostavno samo pustiti listu romantičnih pjesama preko interneta – a budući da ste u vlastitom prostoru, zašto ne biste otplesali bar jedan sentiš.

  Poklonite mu/joj nešto posebno

  Valentinovo kod kuće savršeno je vrijeme da dragu vam osobu podsjetite koliko vam znači: a čak i ako niste pri novcu, sigurno postoje i stvari koje ništa ne koštaju, a ona ili on će ih znati cijeniti. (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,