Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bez kompleksa: Osam znakova da volite svoje tijelo

Preuzmite sliku

S godinama raste naše samopouzdanje, baš kao i svijest o tome da je naše tijelo posebno takvo kakvo jest i da prema njemu ne treba biti previše kritičan. Donosimo vam listu znakova koji pokazuju da volite svoje tijelo i uopće se ne zamarate pokojim dodatnim kilogramom ili šlaufićima

1. Ne zamarate se brojkom koju pokazuje vaga. Znate da jedete zdravo, osjećate se sjajno i samo vam je to važno.

2. Ne skrivate tijelo. Nekada ste vezali košulju oko struka kako biste sakrili stražnjicu ili stomak, a sada ponosno pokazujete tijelo jer ste ponosni na obline.

3. Udovoljavate svojim potrebama. Tijelu dajete ono što mu je potrebno, a ponekad su to dvije-tri kriške torte uz nekoliko kuglica sladoleda.

4. Ne obazirete se na negativne komentare o svom tijelu. Ako neko ima problem s vašim tijelom, onda je to njihov problem, a vi se time ne zamarate i ignorirate nedobronamjerne “kritike”.

5. Ne zamarate se veličinama odjeće. Birate ono što vam najbolje stoji, a konfekcijsku. veličinu ignorišete jer znate da one nisu pouzdane.

6. Volite vježbati, ali ne radite to da biste promijenili tijelo. Vježbate jer se zbog toga dobro osjećate i jer to doprinosi vašem zdravlju.

7. Ne slušate savjete o tome koja odjeća odgovara vašem tipu figure. Ko kaže da ne možete nositi vodoravne pruge jer one proširuju?

8. Ne upoređujete se s drugim ženama. Sve su žene različite i svaka posebna na svoj način i zato ne upoređujete svoje s tijelima drugih žena. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,