Nedjelja, 16. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Besmislene navike koje koče vaš napredak ka boljoj verziji vas samih

Želite li se riješiti negativnosti u svome životu, evo s čime biste trebali krenuti…

Zadržavanje odjeće koju ne nosite

Oslobodite svoj ormar i riješite se svega što niste nosili duže od godine dana. Isprika ‘možda ću to opet jednom obući’ odavno ne prolazi, piše cosmopolitan.hr.

Provjeravanje mobitela svakih 5 minuta

Osim što vam odvraća pažnju sa stvarnog života, konstantno provjeravanje mobitela može biti i poprilično nepristojno. Pređe li vam redovno provjeravanje Facebooka, Instagrama, mailova i svega ostalog u naviku, nećete ni primijetiti koliko ste zapravo često nepristojni.

Provjeravanje bivšeg na društvenim mrežama

Budete li ga redovito ‘pratili’, nikada ga nećete u potpunosti izbaciti iz svog života niti iz svojih misli. A gledanje njegovih fotografija s novom curom definitivno vam neće popraviti raspoloženje. Zaboravite da uopšte postoji.

Neprestano dodirivanje lica

Znate i sami koliko ste nervozni kada primijetite novi prištić u nastajanju, a posebice ako je pred vama neki važan događaj i prilika u kojoj želite zablistati. Želite li divan ten, tome će svakako doprinijeti izbjegavanje dodirivanja lica. Jer su vaše ruke pravi mali rasadnik bakterija bez obzira na to koliko ih često prali. Bakterije su svuda oko nas, a zadnje mjesto gdje ih želite je vaše lice.

Emocionalno prejedanje

Uopće nije bitno borite li se s viškom kilograma ili ne, prejedanje svaki put kada se osjećate loše ni na koji način vam neće koristiti, kako vašoj liniji, tako i vašem zdravlju. Radije raspoloženje dižite vježbanjem, ili druženjem s prijateljima.

Prestanite sebe upoređivati s drugima

Svi smo različiti i svako od nas ima određene kvalitete, ali i mane. Konstantno uspoređivanje s drugima i gledanje po čemu su svi ostali uspješniji od vas samo će negativno djelovati na vaše samopouzdanje i fokusirati vas na vaše mane. Radije se fokusirajte na svoje vrline i sve ono u čemu ste briljantni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,