Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beskućniku pijanisti se život promijenio preko noći (VIDEO)

Preuzmite sliku

O Donaldu Gouldu već smo nekoliko puta pisali. Naime, 51-godišnji bivši marinac spletom nesretnih okolnosti postao je beskućnik i na ulici je već sedam godina.

No, nakon što su njegove sviračke vještine završile na društvenim mrežama, pijanist beskućnik iz Sarasote pretvorio se u internetsku senzacija.

Njegova izvedba “Come Sail Away” grupe Styx skupila je gotovo pet milijuna pogleda, a pokrenuta je i GoFundMe kampanja kako bi mu se pomoglo.

“Donaldu treba druga prilika. Izuzetno je nadaren i može svirati ili naučiti svirati svaki instrument na koji naiđe. Pomozimo mu da ostvari san”, stoji u opisu na stranici.

U samo osam dana prikupljeno je preko 40 hiljada dolara, a to će biti dovoljno da se njegov život u potpunosti promijeni.

Gould je stupio u kontakt sa sinom kojeg godinama nije vidio, a otkrio je i da je krenuo na odvikavanje od droga na koje se navukao još 1998. nakon smrti supruge.

Slučajna prolaznica Aurore Henry snimila je Goulda i pokrenula kampanju: “Uzela sam telefon i počela ga snimati. Nisam ni sanjala da će postati hit, ali čim sam video objavila na Facebooku, vidjela sam da su ga ljudi počeli dijeliti.”

ABC je porazgovarao s Gouldom koji je gotovo neprepoznatljiv, a zahvaljujući kampanji vratit će se i na sveučilište Spring Arbor u Michiganu kako bi dovršio studiranje.

Od prikupljenog novca kupit će novi automobil i dom, a Jacqueline Bevan koja je pokrenula kampanju rekla je: “Moj suprug i ja smo Donaldovi prijatelji i uvjeravamo vas da će novac završiti na računu koji je za njega otvorio advokat. Mi nemamo pristup novcu”. (index.hr)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,