Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beauty proizvodi koje djevojke najčešće pogrešno koriste

Preuzmite sliku

Gdje djevojke najčešće griješe i koji kozmetički proizvodi im zadaju muku pri njihovom korištenju?

Razumijemo da se 2020. godine možeš šminkati kako želiš.

Ipak, i dalje imamo želju da se šminkamo kao profesionalci, zbog čega su vrhunski šminkeri odlučili da otkriju šta znači da treba biti oprezan sa beauty proizvodima i kako ih pravilno nanijeti, prenosi cosmopolitan.rs.

Proizvodi za obrve

„Djevojke još uvijek ne razumiju kako pravilno treba da se našminka obrva, iako je tema daleko od nove. Mnoge djevojke obično uzimaju jednu sjenku i nanose je na cijelu obrvu. Kao rezultat toga, ona izgleda kao da je izrezana iz tamnog papira i zaljepljena na lice ili kao tetovaža, odnosno vrlo svijetla i kontrastna. Prirodni rezultat možete postići ako je početak obrve obojen svjetlijom nijansom. “

Korektor

„Djevojke imaju pogrešnu naviku a to je da nanose korektor ispod očiju. Da, trebalo bi da bude svjetliji za ton ili dva, ali svi zaboravljaju da uzmu u obzir svoje individualne karakteristike: izraze lica, lokaciju vena i ton kože na ovom području. Idealan korektor za svaki dan treba da bude svijetao i sa reflektujućim česticama. Proizvod treba da nanesete na sva područja sjenke na licu: T-zonu, ispod očiju (samo tamo gdje se nešto može maskirati), ispod obrva, krila nosa i oko usana. Tada će lice postati svježe i nepreopterećeno. ”

Bronzer

„Djevojke nanose bronzer na jagodice i većinu obraza, često dodirujući pregibe, zbog čega šminka može da izgleda prljavo i neuredno. Da biste to izbjegli, nanesite bronzer na šupljinu jagodica i potamnite na centralnom dijelu obraza. ”

Ruž za usne

„Djevojke najčešće ne mogu da se nose sa sjajnim ružem. Crveni ruževi za usne su dobri za fotografiju, ali u stvarnosti, ovo nije najbolja opcija. Razmazana kontura i pigmentni otisci na zubima. Ako stvarno želite da imate usne sa crvenim ružem, preporučujemo vam upotrebu otporne olovke za konturisanje – to će produžiti trajnost šminke. Prvo olovkom nacrtajte jasne linije, a zatim malo obojite unutrašnjost usana. Sačekajte malo dok se olovka učvrsti, a tek potom nanesite sjajni ruž.”

Uvijač trepavica

Mnoge djevojke se plaše da će dodirnuti kapke i bolno se zakačiti za njih. Ipak, lako je koristiti ga: stanite ispred ogledala, pogledajte direktno u sebe, postavite curler tako da trepavice budu između njegovih platna i, odmaknuvši se nekoliko milimetara od korijena trepavica, nežno i pouzdano držite „alat“ i tako 2-3 puta.“ (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje