Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Barbados najbolja destinacija na svijetu (FOTO)

Preuzmite sliku

Brojni putnici širom svijeta skoro jednoglasno su odabrali Barbados kao najbolju destinaciju.

Naime, Agencija za istraživanje “Norstat” objavila je rezultate svog godišnjeg istraživanja, nazvanog “Destination Satisfaction Index”, gdje je Barbados dobio rezultat 8,8 od 10, pri čemu je sagledano 20 različitih elemenata.

Kako bi odredili najbolje destinacije, svjetski putnici su ocijenili čak 144 mjesta širom svijeta, uzimajući u obzir faktore kao što su vremenske prilike, plaže, usluga i gostoljubivost, smještaj, znamenitosti, kultura i kulinarska ponuda.

Na Barbadosu je veliki broj cijenjenih kuvara otvorio svoje restorane, tako da tu možete uživati u raznolikim delikatesima. Neke od preporuka su grilovani jastog, sendvič s ribom i brojne druge morske specijalitete.

Putnici su takođe upitani o ličnoj bezbjednosti, pejzažima, nastrojenosti lokalnog stanovništva i vrijednosti. U svakoj individualnoj kategoriji oko 70.000 putnika odabralo je pobjednika. Barbados je imao najbolji ukupni rezultat i zauzeo je najbolju poziciju kada se radi o ponudi smještaja.

Ova ostrvska država u svojoj ponudi ima veliki broj sjajnih hotela, uključujući i neke od najpoznatijih na cijelim Karibima, a sigurni smo da će zadovoljiti zahtjeve kako individualnih putnika, tako i onih koji žele da uživaju u all-inclusive opcijama.

Svaka obala Barbadosa ima nešto posebno – zapadna obala je poznata po pješčanim prostranstvima, rtovima, hotelima i restoranima, pa stoga tu veliki broj milionera i milijardera ima svoje vikendice. Južna obala je više posvećena mlađoj populaciji, te stoga tu možete naići na više noćnih klubova i slične ponude.

Glavni grad Barbadosa Bridžtaun nudi vam najbolje opcije za šoping i razgledanje, a ljubazno lokalno stanovništvo će vas rado posavjetovati šta treba da vidite. Stanovnici su izuzetno ponosni na svoju zemlju i puni su priča o svojoj istoriji i nasljeđu, tako da od njih možete čuti brojne priče za koje vodiči vjerovatno nisu ni znali. Na Barbadosu svaki posjetilac može pronaći zabavu koja savršeno odgovara njemu, tako da će odmor biti baš onakav o kakvom ste maštali. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,