Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Balenciaga prodaje torbe inspirisane vrećama za smeće

Preuzmite sliku

Balenciaga ima novi proizvod u svom modnom asortimanu. Riječ je o torbi s uzicama na povlačenje koja je inspirisana vrećama za smeće. Dolazi u crnoj, bijeloj i plavoj boji, a prodaje se po cijeni od 1790 dolara.

Ove su torbe nedavno puštene u prodaju, a predstavljene su u martu kao dio zimske kolekcije za 2022. godinu. “Nisam mogla propustiti priliku da dizajniram najskuplju vreću za smeće na svijetu”, rekla je Balenciagina kreativna direktorica Demna Gvasalia u intervjuu za Woman's Wear Daily.

“Balenciaga je društveni eksperiment”

Iako će ove torbe sigurno naći svoje kupce, ekipa na Twitteru narugala se njihovom dizajnu i cijeni.

“Ne znam kako se osjećam u vezi s Balenciaginom vrećom za smeće. Tačno ovako izgledam već godinama kad nedjeljom po noći bacam smeće”, napisao je jedan korisnik.

“Ako ne vidite ljepotu u Balenciaginim vrećama za smeće, jednostavno ne razumijete modu. Košta samo 1790 dolara”, dodao je drugi.

“Zamisli da kupiš vreću za smeće zato što na njoj piše Balenciaga”, “Balenciaga je društveni eksperiment i ako to niste shvatili, onda bolje da potrošite 1700 dolara na vreću za smeće”, Šta će Balenciaga napraviti sljedeće? Staviti zrak u bocu i prodavati ga za 999 dolara?”, neki su od ostalih komentara s Twittera.

Ovim torbama Balenciaga nastavlja s neobičnim kreacijama. Prije nekoliko mjeseci je u prodaju pustila patike koje izgledaju iznošeno i prljavo, a koštaju čitavo bogatstvo, prenosi index.hr. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,