Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Balenciaga izbacila “fetiš” cipele od čak 1400 eura

Preuzmite sliku

Balenciaga je nastavila šokirati odjevnim predmetima nakon velikog skandala s kampanjom na čijim su fotografijama bili dokumenti dječje pornografije i medvjedići u sado-mazo odjeći

Poznati pariški modni brend Balenciaga ponovno šokira, a ovog puta izbacili su fetiš cipele. Cipele su inspirirane oblikom ljudskog stopala, pa na prednjoj strani imaju obris pet nožnih prstiju. Najskuplja verzija ovih cipela košta čak 1400 eura.

 • Cipele od ovčje kože dolaze u tri oblika: kao baletanke, salonke i čizme na petu od 8 centimetara.

  Baletankama je cijena 720 eura i napravljene su minimalistički, imaju samo malenu crnu mašnu iznad prstiju.

  Verzija na petu košta 850 eura, dok su čizme najskuplje i za njih ćete morati izdvojiti 1400 eura.

 • Sve verzije cipele nose naziv ‘fetiš’, a ovaj modni bend poznat je po kontroverzama, prenosi 24sata.hr.

  Naime, Balenciaga se našla na meti kritika i sabotiranja samog brenda nakon što su izbacili kampanju koja je uključivala djecu i seksualne konotacije. Brend se ispričao i ubrzo uklonio fotografije, no one su u trenutku postale viralne.

  – Oštro osuđujemo nasilje nad djecom, nikada nam nije bila namjera uključiti to u našu priču. Balenciaga u potpunosti preuzima odgovornost. Torbe s plišanim medvjedićima i kolekcija poklona nisu trebala biti povezana s djecom. Ovo je bio pogrešan izbor s naše strane, kombinovan s neuspjehom pri procjeni i potvrđivanjem fotografija. Odgovornost za to ima samo Balenciaga – napisali su u izjavi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,