Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bajkovita kontejner kućica za koju mnogi kažu da je najljepša na svijetu

Preuzmite sliku

Haley i Michael žive u malenoj kući od oko 15 kvadrata u Filadelfiji. Oboje u porodici imaju stolare i limare, pa je ideja o gradnji novog doma došla prirodno. Sada za tu njihovu malenu kuću mnogi kažu da je ljepša od svih.

Kada su odlučili da žive u maloj kući, Michael i Haley su zapravo odlučili da probaju da život učine što jednostavnijim.

Tokom renoviranja prikolice, par je iznajmio sobu u obližnjoj kući. Tako su uspjeli da odvoje vrijeme za izgradnju svoje savršene male kuće. Gledali su kako da najbolje uštede prostor i prilagode sve neophodne elemente namještaja, prenosi Zadovoljna.rs.

 • Cilj im je bio da kuća bude svijetla i otvorena. Michael je prilagodio sve police i prozore kako bi tokom dana svjetlo moglo da ulazi u njihov mali dom, a namjestio je i da prostor za boravak koji koriste preko dana uveče postane bračni krevet.

  Enterijer su uglavnom dekorisali u boho stilu, detalji – jastučići, prekrivači su u zemljanim tonovima, dok je osnova bijela u kombinaciji sa drvetom. Svaki kutak je iskorišten, ali tako da ne guši prostor već da se svako ko uđe unutra osjeti prijatno.

  Prozori zaista dosta pomažu u tome jer je kućića svijetla, pa djeluje prostranije, ali Haley i Michael svakako ne gomilaju ništa od onoga što im nije neophodno, pa su oslobođeni viška stvari koje mnoge od nas guše, a ne koristimo ih godinama.

  Spolja njih dvoje imaju prostrano dvorište sa kaminom i hidromasažnom kadom, što pruža sjajnu zabavu i za njih i za goste.

  U budućnosti žele da dodaju krovnu terasu odakle će imati sjajan pogled i mjesto za dodatno uživanje. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,