Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Autistični dječak govori sedam jezika i čita majčine misli (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ramses Sanguino nije običan petogodišnjak. On se ubraja u pet posto autistične djece – naučnika. Njemu je socijalna interakcija dosta zbunjujuća, ali to ga ne sprječava da nauči sedam svjetskih jezika, algebru, ali i ono što najviše zapanjuje, mali Sanguino ima moć telepatije.

Telepatiju njegova majka smatra njegovim najvećim talentom, uprkos tome što bez problema rješava kompleksne matematičke probleme. Doktorica Diane Powell rizikovala je sopstvenu reputaciju, i otišla je da se upozna sa Ramsesom i njegovom majkom.

Boraveći u njihovom domu u Los Angelesu, otkrila je da Ramsesova telepatija funkcioniše samo kada razgovara sa majkom. Naime, njih dvije su mu kombinovano pokazivale karte koje su nasumično izabrane od kompjuterskog programa, a Ramses je pogodio samo one koje mu je majka pokazala.

Doktorica Powell je diplomirala psihologiju na Harvardu. Kazala je da joj nije prvi put da se susreće sa telepatijom kod autistične djece, a uprkos skepticizmu, ova neuropsihologinja je i dalje uvjerena da telepatija postoji, i da će je moderna nauka u skorijoj budućnosti prihvatiti. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,