Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Atraktivan izgled više nije presudan? Evo šta savremene muškarce najviše privlači kod žena

Preuzmite sliku

Savremenim muškarcima više nije bitan samo atraktivan izgled. Iako ste godinama smatrali da atraktivan fizički izgled je ono što može da privuče na “na prvu loptu”, ispostavilo se da je muškarcima potrebno mnogo više od lijepog lica.

Nedavno istraživanje Nortvestern univerziteta je dokazalo da savremeni muškarci zapravo “ne padaju“ na atraktivnost, lijepo lice ili obline, već na ženski intelekt. Naučnici su pronašli da kod nacija koje favoriziraju ravnopravnost oba pola, muškarci smatraju inteligenciju kod žena vrlo atraktivnom u odnosu na zemlje u kojima preovladava nejednaka prava između muškaraca i žena.

  • Voditeljica istraživanja Alis Igli tvrdi da muškarci traže žene koje će im pomoći da “umanje troškove i ostvare određene koristi u životu, odnosno doprinose njihovoj zajedničkoj budućnosti”. Za razliku od nekadašnjih vremena, danas je mnogo važnije da žena pokaže potencijalnom partneru da je sigurna u sebe, ispunjena i ima cilj u životu, a ujedno i stabilna. Spoznaja sebe i rad na sebi su karakteristike koje jači pol voli da vidi kod svoje izabranice i prije će ih to privući nego samo lijepo lice.

  • Zapravo, kada znate ko ste i šta želite u životu, počet ćete da pravite izbore koje će prirodno privući muškaraca koji će vas podržati u tome i dijeliti iste vizije sa vama. Sa druge strane, žene više nisu zainteresovane za muškarce koji će im obezbijediti samo finansijsku sigurnost. Žene žele muškarca koji će im se pridružiti i pomoći da se bore u ovom ludom i užurbanom životu. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje