Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aspirin za kosu: Povratite sjaj i volumen beživotnoj masnoj kosi, uklonite perut…

Preuzmite sliku

Danas djevojke i žene imaju na raspolaganju bogat izbor sredstava za njegu kose. I pored toga, one ne prestaju tražiti neobične načine za poboljšanje izgleda svoje kose.

Tako, neke od njih koriste aspirin, koji se, inače, koristi u kozmetičke svrhe (često za lice, u smislu čišćenja kože od bubuljica, akni i mitisera).

Aspirinom možemo odstraniti suvišnu masnoću iz kose, čineći kosu mekom, sjajnom i bujnom. Mnoge žene imaju pozitivno iskustvo u stopostotnom uklanjanju peruti, prilikom njegovog korištenja.

Princip djelovanja aspirina na kosu:

Aspirin možemo nazvati brzodjelujućim sredstvom. Koristi se, kako oralno, tako i za spoljnu upotrebu za poboljšanje izgleda kose, pri čemu se njegovo dejstvo zadržava na određeno vrijeme.

Aspirin ne hrani korijen dlake, već djeluje na spoljni izgled kose. Stoga je efekat uočljiv već nakon prvog korištenja.

Kako primjenjivati aspirin za njegu kose:

Aspirin (andol) možete dodavati u maske za kosu, na taj način što ćete isitniti 4-5 tableta u prah.

A postoji i jednostavniji način njegove primjene. Treba samo isitniti 2-3 tablete aspirina i pomiješati ih sa neophodnom količinom šampona, i tom smjesom oprati kosu, zadržavajući je na glavi 2-3 minute prije ispiranja. Trenutan rezultat će vas zadiviti.

 • aspirin-kosa
 • Poznato je da Jennifer Aniston, kojoj mnoge djevojke i žene zavide na dužini i ljepoti kose, koristi ovaj način besprijekornog održavanja frizure.

  Kako pokazuje praksa, najoptimalnije rješenje korištenja takvog načina pranja kose je – jednom sedmično.

  Imajte u vidu da je aspirin (andol) acetilsalicilna kiselina, i važno je znati u kojim slučajevima ga ne treba koristiti. Tako, na primjer, aspirin ne treba koristiti u slučaju da imate suhu, tanku, lomljivu, oštećenu kosu.

  Najpogodniji je protiv masne kose koja se i veoma brzo prlja. (uspesnazena.com)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,