Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Anketa: Pitali žene šta bi radile da 24 sata nema muškaraca, odgovori su uznemirujući

Preuzmite sliku

Žene, šta biste radile da muškarci nestanu na 24 sata? Ako imate sreće, vaš dan bi izgledao isto kao i do sada, ali mnoge korisnice TikToka dale su odgovore koji bi vas mogli rastužiti.

Jedna je korisnica ženama postavila upravo to pitanje: Šta biste radile da muškarci ne postoje 24 sata, a njihovi su se odgovori počeli širiti društvenim mrežama.

“Sjela bih na moped i vozila se po velikom gradu sasvim sama”, “Šetala bih noću”, “Plesala bih po gradu u tri ujutro bez da se brinem za svoj život”, “Nosila bih kupaći na plaži”, “Osjećala bih se sigurno”, “Pojačala bih muziku na obje slušalice, obukla minicu i kratki top te se prošetala kasno noću”, bili su neki od odgovora.

U komentarima na objavu djevojke koja je ove odgovore podijelila na Twitteru javili su se i neki muškarci kojima je zasmetalo ovakvo stajalište.

“Moj problem s ovom objavom je u tome što krivi muškarce za sve probleme na svijetu i potiče žene u stavu da se ne moraju naučiti zaštititi. Žao mi je, ali uvijek će postojati muškarci i žene koji će vas htjeti povrijediti, naučite se zaštititi”, napisao je jedan.

“Evo šta mene vrijeđa. Ovo bi pitanje trebalo glasiti: Šta biste radile da nema zlih muškaraca? Ja nisam opasnost za ženu i ne želim da me se stavlja u istu kategoriju s onima koji jesu”, dodao je drugi.

Neki su ipak stali na stranu žena.

“Puno luzera ovdje piše ‘naučite se samoobrani, nosite pištolj’ i slično. Ja vam mogu reći da se kao muškarac nikad nisam morao s tim zamarati. Pojačam muziku u obje slušalice i ne moram se brinuti ni o čemu. Nije lako biti žena”, bio je jedan od komentara.

“Ironija je što muškarci koji ovo komentiraju dokazuju zašto puno žena vjeruje da bi bez njih svijet bio bolji. Ni jedan muškarac na svijetu ne mora živjeti u strahu da će ga žena odvući iza kontejnera i silovati jer je nosio prekratke hlačice. Mi živimo od strahu od muškaraca i njihova manjka samokontrole”, zaključila je jedna tviterašica. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,