Srijeda, 3. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Amazonova božićna reklama koja će vas dirnuti: Snažna poruka za kraj 2020. godine

Preuzmite sliku

Sezona emotivnih božićnih reklama je u punom jeku. Ne možemo im odoljeti nikada, pa tako 2020. definitivno nije iznimka kad nam svima treba malo pozitive i optimizma da uplovimo u praznični duh koji će ovog decembra biti drugačiji nego prije, prenosi Journal.hr.

The Show Must Go On – Poruka za kraj 2020.

Među pričama koje su se posebno izdvojile, nalazi se i Amazonova reklama koja nije direktno povezana s Božićem, ali je lansirana kao dio praznične kampanje i svakako zaslužuje da ju svi pogledamo. U glavnoj ulozi je mlada djevojka, balerina, koja živi za ples, a kojoj su treninge i planove za veliki godišnji nastup pomutila zatvaranja usljed aktuelnih epidemioloških mjera diljem svijeta. No ona ustraje u vježbi, a trud ne prolazi nezamijećen pa tako njena mlađa sestra uz pomoć komšija uspije organizovati jedinstveni nastup koji će uljepšati večer svim stanarima zgrade.

The Show Must Go On, veliki klasik Queena, muzička je pozadina videa i šalje vrlo jasnu poruku kako i u izazovnim vremenima moramo “gurati” dalje i zadržati optimističan duh, čak i u najmanjim dnevnim sitnicama. Mi smo pustili koju suzicu, a vjerovatno ćete i vi – pogledajte reklamu u nastavku.

Amazon je izjavio kako su video kreirali kao posvetu neslomljivom ljudskom duhu, a zanimljiva je činjenica da je video režirala Melina Matsoukas koja stoji iza Beyonceinog spota za pjesmu Formation i Rihanninog We Found Love. Mladu balerinu glumi Francuskinja Taïs Vinolo kojoj je uloga u reklami istovremeno i prilika da bude uzor djevojčicama drugačije boje kože, jer kako sama kaže, dok je odrastala plešući balet nije bila okružena s dovoljno uzora s kojima bi se mogla poistovjetiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,