Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Alarmantni znakovi nepoštovanja u braku koje ne biste trebali ignorisati

Preuzmite sliku

Trebalo bi da znate da su vas prevarili svi oni koji su vam ikada rekli da je su bračni odnosi jednostavni.

Ono što vam niko ne kaže na početku braka je da ne očekujete bajku i da ćete morati da pravite kompromise oko nekih stvari koje inače nikad ne biste trpili. Međutim, postoji jedna stvar koju ne biste smjeli da tolerišete, a to je nepoštovanje.

Važno je da uvijek imate na umu da ne postoji ljubav tamo gdje nema poštovanja i nikad nećete moći da izgradite zdrav odnos sa nekim ko vas ne cijeni kao osobu ili vas omalovažava na bilo koji način. Nerijetko se međutim događa da ne vidite da se vaš suprug prema vama ne ponaša kako bi trebalo. Iz tog razloga, tu smo da vam otvorimo oči uz pomoć alarmantnih znakova nepoštovanja….

On vas često laže

Najvažnija stvar u braku je iskrenost. Bez nje nema ni ljubavi, ni poštovanja. Vaš suprug bi trebalo da je neko ko je prema vam iskren apsolutno uvijek, čak i kada je istina teška i okrutna. On bi na vaša pitanja trebalo da odgovara iskreno i bez uvijanja, kao i da se ne služi lažima jer želi da izbjegne sukobe. Ako ga često hvatate u lažima, to je jako loš znak, prenosi Ženski magazin.

Poredi vas sa drugim ženama

Jasan znak nepoštovanja je kada vas vaš suprug poredi s drugim ženama. To govori u prilog tome da on više nije zaljubljen u vas i da ne vidi više vaše vrline, već samo mane. Bilo da vas poredi sa svojom bivšom suprugom ili sa nekom djevojkom iz svog okruženja, apsolutno je neprihvatljivo da se prema vam odnosi na takav način. On nikad ne bi smio da učini da se osjećate manje vrijednom i da se takmičite sa drugim ženama za njegovu pažnju.

On vas nikad ne podržava

Dobar brak uključuje i prijateljstvo. Dali ste zavjet jedno drugom da ćete se uzajamno podržavati, bez obzira na sve. Pa ipak, vaš suprug nikad ne staje na vašu stranu. Kakva god da je situacija i ko god da vam je protivnik, on vas neće podržati. Takvo ponašanje je vrlo jasan znak nepoštovanja, jer vam poručuje da on ne cijeni vaše mišljenje i ne smatra da ste dovoljno dobri u nečem.

On ne vodi računa o vašim potrebama

Kada stupite u brak, prvo na šta morate da zaboravite je sebičnost. Više niste u poziciji da brinete samo o svojim potrebama jer sada imate partnera o čijoj dobrobiti bi takođe trebalo da povedete računa. Međutim, upravo tako se ponaša muškarac koji nema poštovanja prema ženi. Ako je njemu najvažnije da su sve njegove potrebe ispunjene, pri čemu vas čak i ne pita da li ste možda suviše umorni da biste spremili večeru, to je jako loš znak.

On nikad ne pristaje na kompromise

Ko donosi odluke u vašem braku? Odgovor na ovo pitanje ne bi trebalo da bude komplikovan već da glasi “oboje kao tim”. Međutim, ako vaš suprug odlučuje o svemu, a vas gotovo da nikad i ne pita za mišljenje, trebalo bi da znate da nešto nije u redu sa takvim odnosom. Ako on uvek insistira da bude po njegovom i nije spreman na kompromise, to je jasan znak da vas ne poštuje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,