Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ako ne želite biti tradicionalna mlada, ovo su najljepši alternativni bidermajeri za vas…

Preuzmite sliku

Svi znamo šta se podrazumijeva pod pojmom “tradicionalnog vjenčanja”. Bijela vjenčanica, buket cvijeća u rukama buduće mlade i svakako odijelo i kravata za mladoženju.

Međutim sve češće mladi parovi biraju manje “ozbiljna” vjenčanja, odnosno čak i ako zadrže nešto od tradicionalnog stila, ipak žele da njihovo vjenčanje po nečem bude jedinstveno. Ako ste i sami riješili da ovog ljeta kažete sudbonosno “DA” svom voljenom, a želite da jedan detalj na vašem vjenčanju bude unikatan, odličan izbor su netradicionalni bidermajeri.

Ukoliko niste naročit ljubitelj cvijeća i možda više volite neka ekološka rješenja, svidjeće vam se prijedlozi izdvojeni u galeriji, prenosi Ženski Magazin. Alternativni bidermajeri napravljeni od eko šik biljka, papira, pa čak i od voća i povrća, izgledaju zaista prelijepo i dostojno jednog važnog događaja kakvo je vjenčanje. Oni djeluju prije svega lično, pa tek onda hirovito ali u svakom slučaju nezaboravno. Oni su ti koji će vaše vjenčanje učiniti magičnim.

Novogodišnji ukrasi, plodovi poput šišarki i žireva, ptičije perje kao što je paunovo, pam pas trava, pa čak i ljute papričice mogu vam poslužiti za izradu jedinstvenih bidermajera. Ovi buketi mogu biti ukrašeni kožom, tkaninom, filcom, perlama ili nekim heklanim detaljima u zavisnosti od stila koji perferirate. Ako imate kolekciju starih broševa od njih takođe možete da stvorite zaista spektakularan bidermajer koji će naglasiti vaše porodično nasljeđe. Morske školjke i zvijezde su takođe opcija za sve one koji žele vjenčanje u stilu plaže.

Svi oni koji planiraju vegansko venčanje mogu kreirati budermajer od jabuka, krušaka ili nekog drugog voća ili povrća po želji. Kaskadni buketi su takođe vrlo lijepa opcija i daju vam priliku da pokažete svoju kreativnost. Zavirite u galeriju i pronađite svoje nadahnuće.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,