Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ako imate rijetku i tanku kosu, dodajte ova dva sastojka u šampon

Preuzmite sliku

Vjerovatno nema rasprave o tome da li želite da vam kosa brzo raste ili ne. Odgovor je uvijek DA. Iako je zdrava, gusta i bujna kosa uvijek poželjna, to se često ne može postići zbog faktora kao što su zagađenje, užurbani način života ili jednostavno doba godine – proljeće i jesen, kada kosa opada više nego ikada ranije.

Zbog toga je našoj kosi potrebno mnogo pažnje, a sva njega se može obezbijediti jednostavnim korakom, kao što je redovno pranje kose šamponom koji sadrži ova 2 prirodna sastojka, prenosi City Magazine.

U pitanju su eterična ulja ruzmarina i mandarine koja se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalizovanim prodavnicama eteričnih ulja. Sve što je potrebno da uradite jeste da po 5 kapi ovih esencijalnih ulja sipate u 700 ml šampona i dobro protresete bočicu. Nakon toga kosu operite na uobičajen način.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim trikom jeste to što nema bojazni od zamašćivanja kose, budući da je koncentracija ulja veoma niska, a sadržaj masti znatno niži od uobičajenog ricinusovog ulja koje se najčešće koriste za njegu kose. Nakon mesec dana redovnog primjenjivaja ovog trka, trebalo bi da primijetite prve promjene u kosi. Ona će vremenom postajati gušća i jača. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje