Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ako želite imati više sexa onda morate i više vježbati !

trening2009 2
Preuzmite sliku

Najnovija istraživanja pokazala su da muškarci koji vježbaju u svojim pedesetim, imaju visok libido, veći broj pokretnih spermatozoida i jaču erekciju.

\"trening2009Istraživanje je urađeno u Dublinu i brojalo je 900 muškaraca sa prosjekom od 54 godine, koji su učestvovali u programu prevencije dijabetesa.

Frensis Hejs, doktorica koja je vodila ovo istraživanje koje je trajalo oko godinu dana, kaže da su niski nivoi testosterona uobičajeni za gojazne muškarce prije nego što dobiju dijabetes: \”Gojazne muškarce sa niskim nivoom testosterona trebalo bi ohrabriti da izgube kilograme umesto automatskog stavljanja na hormonsku terapiju\”.

Nivoi hormona testosterona, iz kojega proističe želja za seksom, su u direktnoj proporciji sa kilogramima. Drugim riječima, ako se gojite pada vam nivo testosterona ali ako oslabite, testosteron će vam se automatski povratiti kao i seksualna želja.

Ova činjenica bi trebalo da podstakne muškarce da svoju težinu drže u normalnim nivoima i da dodatno vježbaju i zdravo se hrane. Ovo najnovije istraživanje u potpunosti je negiralo nedavno kontroverzno istraživanje koje je tvrdilo da pokretnost spermatozoida nema nikakve veze sa gojaznošću.

Dakle, možemo zaključiti da ako želimo imati više želje za sexom moramo paziti na svoju težinu zdravo se hraniti i redovno vježbati.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: