Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Afganistanka se ponosi najvećim usnama na svijetu (FOTO)

Preuzmite sliku

Nažalost, trend silikonskih usana ne prolazi. Istina, nije više popularan kao ranije, ali žene širom svijeta i dalje rado biraju inekcije ne bi li dobile usne kakve žele.

Ako ste i vi možda razmišljali o tome, vjerujemo da će vas fotografije ove žene razuvjeriti, bar na kratko.

Ova žena ima vjerovatno najveće silikonske usne na svijetu, ali teško da joj je to kompliment. Samo jedan pogled na njen instagram profil i bit će vam jasno koliko je u njenom slučaju posjeta plastičnom hirurgu bila loša odluka.

Upravo zahvaljujući svojim ekstremnim usnama skrenula je pažnju medija na sebe. Mnogi je nazivaju grotesknom, pa čak i nakazom, dok su pohvale daleko tiše i rjeđe. Gotovo da ne postoje.

Ipak, Afganistanka, koja stoji iza Instagram profila “8gates2paradise”, ne mari mnogo za takva mišljenja. Ona ponosno pozira, stavljajući u prvi plan svoj “adut”.

Mnogi su postavili pitanje kako je hirurg koji uradio ovu ili nekoliko intervencija na njenim ustima uopšte i dobio dozvolu za rad.

Polazeći od pretpostavke da je ovakav izgled bio želja pacijenta, postavlja se pitanje gdje je granica? Da li je njen izgled primjer zloupotrebe plastičnih hirurgija u trci za profitom ili su želje pacijenata iznad svih estetskih normi?

Drugo važno pitanje koje se nameće je da li je ova žena ekstremnim uvećanjem usana ugrozila svoje zdravlje?

Sudeći po fotografijama, ona je zadovoljna i ponosna na svoj izgled. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje