Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

7 neistina o životu u koje vjerujemo u 20-tim

Preuzmite sliku

U dvadesetim se mijenjate, formirate kao ličnost i na tom putu povjerujete u mnoge stvari. Ali, za neke ste pogrešno mislili da su istinite: ili ste to već shvatili ili ćete tek shvatiti.

Odbijanje je najgore što može da se dogodi

Naravno da nije. Sve ste preživjeli i sad se tome vjerovatno smijete. Uz to, naučili ste vrijednu lekciju za ubuduće.

Ima vremena za brigu o zdravlju

Lako je zaboraviti na zdravu ishranu i vježbanje u 20-ima, pored toliko važnijih stvari. Ali, činjenica je da nema važnijih stvari od zdravlja i krajnje je vrijeme da uspostavite zdrave navike, kojih ćete se pridržavati i kasnije, jer činjenica je da niko s godinama nije snažniji.

Biti dobar na faksu, znači biti dobar i na poslu

Ocjene nikada nisu bile mjerilo nečijeg znanja i sposobnosti. Upravo zato, ako ste imali odlične ocjene na faksu, ne znači da ćete takvi da budete i na budućem poslu. Takođe, oni koji su bili lošiji na ispitima, sada mogu biti veoma uspješni u onome što rade.

Morate da se svidite svima

Ako vas svi vole, nešto radite pogrešno, jer ljudi su toliko različiti, da je nemoguće da se baš svima dopadnete. Ali, pomiri se sa činjenicom da se nekim ljudima nećete svidjeti i to je sasvim normalno. Uvijek je bolje imati nekoliko pravih prijatelja oko sebe, neko gomilu lažnih.

Greške u 20-im će negativno uticati na ostatak života

Iako će izbori koje učinite u 20-tima imati uticaj na ono što će ti se događati nakon toga, jedan loš izbor ne znači da je vaš život uništen. Uvijek postoji način kako da sve ispravite.

Sve morate da imate pod kontrolom

Sasvim je u redu da još uvijek istražujete šta želite u životu, iako je pritisak veliki. Ali, bolje je da donesete odluke kada ste spremne, a ne zato što morate, pa da na kraju donesete pogrešnu odluku.

Materijalne stvari su bitnije

Svi žele da budu bogati i uspješni, ali vrlo često doživljena iskustva su ono što je zaista neprocjenjivo. Koliko god novca imali, nikada nećete biti u potpunosti zadovoljni. Upravo zato, uložite veći dio u iskustva, koja imaju pravu vrijednost.

(cosmopolitan.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje