Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

5 tipova žena koje teško pronalaze ljubav

Preuzmite sliku

Ako već duže vrijeme nemate sreće u ljubavi, moramo da vas razočaramo – problem možda i jeste u vama… Predstavljamo vam 5 najzanimljivijih tipova žena koje imaju problema da nađu ljubav, ali i zadrže muškarca.

Nadamo se da ne pripadate ovim “tipovima” žena, ali ako vam u ljubavi ne ide, provjerite za svaki slučaj!

1. Seks mašina

Iz naslova vam je sve jasno. Ova dama želi seks, seks i samo seks. Samantha iz serije “Seks i grad” je prva asocijacija jer ova dama upražnjava seks iz čiste zabave, drži sve pod kontrolom i bježi što dalje od veza. Samantha je bila samo lik iz serije, tako da u realnom životu slučaj nije tako drastičan, ali ovu damu ne zanimaju previše emocije. Uglavnom privlači muškarce koji su joj slični i od kojih dobija ono što želi. Međutim, prije ili kasnije poželjeće pravu vezu, a da li će uspjeti da je nađe je veliko pitanje.

Zašto je takva: Sva iskustva bila su isključilo bazirana na seksu i navikla je da se veze svode samo na seks.

2. Gospođica “srodna duša”

Idealista. Ova dama u svakom momku vidi mogućnost da je on baš njen Gospodin Pravi i opsjednuta je time da ga po svaku cijenu nađe. Nakon propale veze, ona je u panici da je možda izgubila priliku da će nekad pronaći srodnu dušu. Svojim ponašanjem većinu muškarca plaši, jer niko ne želi poslije sedam dana vjenčanje, djecu i planove za starost.

Zašto je takva: U djetinjstvu možda nisu imale dovoljno pažnje i ljubavi i rasle su maštajući da će jednog dana živjeti u skladnoj porodici.

3. Mama

Ne samo da je djevojka svom muškarcu, već i life coach, psihoterapeut i majka. Ona želi da ga promijeni, poboljša, posmatra ga kao projekat. Ulaže sve kako emocionalno tako i finansijski. Brine se o njemu kao da ga je rodila. Iako možete misliti da na prvi pogled “Blago njemu”, ovaj tip žena može biti ponekad izuzetno naporan, baš kao i svaka majka.

Zašto je takva: I u djetinjstvu je imala ulogu “mame” prema mlađoj braći ili sestrama i roditelji su joj nesvjesno usadili u glavu da treba da se brine o svom budućem izabraniku.

4. Anakonda

Opasna kao što i naziv govori. U strahu da će je izabranik ostaviti ili prevariti, ova dama je veliki manipulator. Osim što ga drži na kratkoj uzici, vodi računa o svemu i uvijek je u pripravnosti. Kada je ostavljena, tješi se time da su sve njene sumnje potvrđene.

Zašto je takva: Ranije veze i iskustva uticale su na njenu sadašnjost. Uglavnom je razlog prevara i zato je sad oprezna i opasna kao anakonda.

5. Gospođica “Savršena”

Dama koja osvaja svijet svojim savršenim izgledom, poslom, stavom, životom. Ima visoke standarde, ali nikad nije opuštena i previše je hladna. Često zna da osuđuje partnera i rijetko šta zadovoljala njene kriterijume.

Zašto je takva: Odrasla u porodici, gdje su roditelji imali visoke standarde i jednostavno vjeruje da niko nije dobar za nju! (cosmopolitan.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,