Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

5 grešaka koje mlada ne smije napraviti pred gostima na vjenčanju

Preuzmite sliku

Najveća zvijezda svakog vjenčanja je, naravno, mlada. Sve oči su uprte u nju i prate svaki njen korak. Zato nije na odmet naglasiti kojih to pet stvari mlada nikada ne bi smijela da napravi na vjenčanju pred svojim gostima ukoliko želi da ostavi najbolji mogući utisak.

1. Ne smije da se posvađa sa mladoženjom

Vjenčanje nikako nije događaj na kojem bi mlada i mladoženja trebalo da se raspravljaju i svađaju, naročito ne pred gostima. Ako mladenci baš moraju o nečemu raspave, to bi trebalo da učine nasamo.

2. Ne smije da se ponaša osorno i bez poštovanja prema roditeljima

Mlada ne smije ružno da se ponaša ni prema roditeljima svog muža, ni prema svojim, bez obzira na trenutne međuljudske odnose. Nepoštovanje roditelja na sopstvenom vjenčanju mladu prikazuje u vrlo lošem svjetlu.

3. Ne smije da se “obračunava” s bendom ili fotografom pred svima, čak i ako je opravdano

Bend ne svira pjesme koje je trebalo da svira ili je fotograf propustio da usnimi neki vrlo bitan trenutak? Nedopušteno je pred svima se obračunavati s njima zbog toga. To treba da se riješi u četiri oka.

4. Ne smije da se žali gostima na hranu i pića koja se poslužuju

Prvenstveno zato što je ona ta koja je, zajedno s mladoženjom, odabrala taj meni. Ako niste zadovoljni hranom ili pićem koji se poslužuju, obratite se osoblju i ljubazno im objasnite u čemu je problem.

5. Ona nipošto ne smije da govori loše o mladoženjinoj strani

Neprimjereno je čak i davati loše komentare njihov izbor odjeće. Osim toga, prijatelji suprugove porodice mogu načuti mladino ‘ogovaranje’ što može trajno naštetiti vezi među supružnicima. (ljepotaizdravlje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,