Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

5 frizura koje odlično pristaju ženama tanke kose

Preuzmite sliku

Tanka kosa ne znači da morate izbjegavati dugu kosu. Štaviše, uz nešto stručnih trikova možete uživati u različitim duljinama kose i frizurama koje će biti lijepe, a istovremeno davati iluziju voluminoznosti…

1. Valoviti lob
Lob je iznimno popularan s razlogom: ova frizura do ramena laska mnogim tipovima žena. Nakovrdžate li uvojke, stvorit ćete efekt bujnosti koji će posebno voljeti žene tanke kose.

2. Raskuštrani bob
Bob frizura još više pristaje ženama tanke kose, jer je riječ o skraćenoj lob frizuri s više fleksibilnosti. Voluminoznost ćete postići ako nakovrdžate uvojke ili ih jednostavno razbarušite, piše Zadovoljna.

 • 3. Oštri stepenasti pramenovi
  Tanka duga kosa često izgleda mlitavo. Preferirate li nešto duže uvojke, poslužite se trikom Sandre Bullock koja zna da se punoća kose postiže oštrim stepenastim pramenovima.

  4. Ekstreman razdjeljak
  Julianne Moore voli ekstremne razdjeljke jer je to učinkovit način da izgledate kao da imate više kose nego što je to zaista slučaj.

  5. Pune šiške
  Želite li postići efekt voluminoznosti, priuštite si šiške. Najbolje bi bilo da to budu one koje pokrivaju cijelo čelo, ali su ošišane stepenasto kako bi izgledale bujno. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,