Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

20 godina tražio biološku majku, a dvije godine su radili nekoliko metara udaljeni jedno od drugog…

Preuzmite sliku

Nakon dvije decenije traženja mladić je pronašao svoju biološku mamu nakon što mu je iz vedra neba prošlog novembra poslala poruku na Facebooku.

Benjamin Hulleberg iz Utaha, zamjenski učitelj u srednjoj školi, od malena je znao da su ga mama i tata, Angela i Brian Hulleberg, usvojili. Oduvijek je želio saznati nešto o svojoj biološkoj mami i porijeklu, ali jedino što je saznao je bilo njeno ime – Holly.

– Razgovor s roditeljima o Holly je uvijek bio pozitivan. Moji su roditelji ili izražavali zahvalnost Holly ili sam ja pričao o tome kako sam joj ja zahvalan i kako je želim jednog dana upoznati – rekao je 20-godišnjak.

U međuvremenu, Holly Shearer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti prije 20 godina, prenosi 24sata.hr.

– Uvijek mislim na njega. Još više tokom praznika i za njegov rođendan. To je bura emocija – rekla je njegova biološka mama Holly Shearer (36).

 • U vrijeme kad je ostala trudna Holly je bila tinejdžerka. Prve tri godine nakon usvajanja Hullebergovi su slali Holly pisma i fotografije, ali to je stalo nakon što se zatvorila agencija za usvajanje 2014. godine.

  Holly je uvijek zanimalo kako je te je jednom prilikom pretraživala internet i naišla na Benjaminov profil na društvenoj mreži.

  – Imao je 18 godina kada sam ga našla i jako sam oklijevala. Toliko toga mu se događalo u životu. Zadnje što sam željela je stvoriti mu problem. Tako da sam samo gledala iz daljine – rekla je.

  To sve Benjamin Hulleberg nije znao. On je godinama s roditeljima pričao o tome kako pokušava pronaći svoju biološku mamu. Pisao je pisma, upisao se u registar usvajanja, pa čak i napravio DNK test u nadi da će pronaći biološku mamu za koju je samo znao da se zove Holly.

  Dakle, kada mu je Holly prije šest mjeseci poslala poruku na Facebooku u kojoj mu čestita rođendan, Benjaminu se svijet okrenuo naglavačke.

  – Sjećam se tačno mjesta na kojem sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Uzeo sam mobitel, vidio njenu poruku i samo sam odgovorio ‘Bok! Otkud se znamo?’ – ispričao je.

  – U odgovoru mi je objasnila ko je i tu sam ostao šokiran – dodao je.

 • Benjamin je rekao da je ta sudbonosna poruka izazvala jaku emocionalnu reakciju.

  – Plakao sam. Sve su to bile vrlo pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao posljednjih 20 godina svog života i shvatiti da se to konačno događa je bilo nestvarno. Bilo je puno toga za procesuirati – objasnio je.

  Nakon toliko dugog čekanja, Benjamin nije gubio vrijeme, odmah ju je pitao da se nađu.

  – Tražio je da se nađemo, i to odmah, što me je malo uznemirilo – rekla je Holly i nastavila da to ‘nije očekivala’, ali da se on odmah želio upoznati pa da su se dogovorili da se sljedećeg dana nađu na večeri u Red Robinu s obje njihove porodice.

  – Nisam htio više čekati. Čekao sam 20 godina i to mi je bilo dovoljno – dodao je Benjamin.

  Tako su se 21. novembra 2021. Benjamin i Holly konačno ponovo susreli zajedno s njihovim porodicama. Holly i njena porodica prvo su se našli s Angelom i Brianom Hullebergom.

  – Izgledali su isto kako sam ih se i sjećala, i to je bilo lijepo. Čekali smo i razgovarali dok nismo sjeli – rekla je.

  – Onda, otprilike pet minuta nakon što smo sjeli, pojavio se Benjamin, prišao mi je i kucnuo me po ramenu. Preplavila me je radost. Zagrlili smo se i tako ostali sjediti jedno pet minuta – grleći se i plačući. Nisam mogla vjerovati da se to događa – ispričala je Holly.

  – Kad sam je vidio, ustala je i zagrlila me, a ja sam zaplakao. Samo sam je pogledao i pomislio: ‘Prava si, i tu stojiš ispred mene.’ To je bilo nevjerovatno – dodao je.

  – Definitivno bih rekao da je to ostvarenje sna – nastavio je.

 • Ponovni susret porodica Shearer i Hulleberg trajao je više od tri sata.

  – Osjećao sam se kao da nije prošlo 20 godina, iako je prošlo 20 godina jer je Benjamin odrastao, ali ta veza je još uvijek postojala – rekla je Angela Hulleberg (46).

  – Mislim da je Benjamin nevjerovatno sretan što ima sve ove ljude u svom životu koji ga vole – dodala je.

  Holly i Benjamin su također shvatili da nakon svih ovih godina nisu bili predaleko jedno od drugog, jer su oboje u posljednje dvije godine radili u bolnici St. Mark's Healthcare u Salt Lake Cityju.

  Holly je medicinska asistentica u The Heart Center u St. Marku, dok Benjamin volontira u bolničkoj jedinici neonatalne intenzivne njege.

  – Svako jutro ulazila sam kroz ženski odjel da bih došla na svoje radno mjesto. Tako da sam svaki dan prolazila pored jedinice za intenzivnu njegu novorođenčadi. Parkirali smo u istoj garaži, mogli smo biti na istom spratu, nismo imali pojma da smo tako blizu – rekla je Holly.

  Otkako su se ponovno našli, Benjamin se počeo družiti i sa svojim mlađim polubratom i polusestrom. Svake sedmice se nalazi s Holly u njenoj kancelariji, koju također zove mama.

  – To što mogu doći do Holly, sjesti se s njom i popiti kafu prije odlaska u smjenu, je nevjerovatno – rekao je.

  – Uzbudljivo je. Postala sam dio njegovog života. Samo to što znam da imam njegov broj telefona u mobitelu i da ga mogu nazvati kad god poželim je čista sreća – rekla je Holly.

 • Benjamin Hulleberg ima ohrabrujuću poruku za druge ljude koji traže svoje biološke roditelje, piše Good Morning America.

  – Nemojte se prestati nadati. Taman prije nego što mi se Holly javila sam polako počeo gubiti nadu. Pokušao sam je pronaći na toliko načina i ništa mi nije uspjelo. Javila se kad sam to najmanje očekivao. Bilo je to nešto što se dogodilo iz vedra neba. To se ne događa svima – objasnio je.

  – Upoznavanje s mojom biološkom porodicom i upoznavanje sa svojom polubraćom i susret s mojom biološkom mamom, to je za mene bilo jako iscjeliteljski. Postojala je mala rupa u meni za koju nisam znao da postoji i pronalazak njih ju je ispunio. Osjećam se kompletno. Osjećam se kao da sam konačno spreman nastaviti sa svojim životom – zaključio je. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje