Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

15 stvari za koje mi je trebalo 60 godina da ih naučim: Velike i urnebesne životne istine

covjek-klupa
Preuzmite sliku

Dave Barry je američki autor i kolumnista, dobitnik Pulicerove nagrade. Poznat je po svojim urnebesnim citatima i razmišljanjima o stvarima koje je naučio tokom godina.

Site Bright Side podelio je neke od bisera mudrosti Davida Barryja. Nadamo se da ćete uživati.

1. Nikada ni pod kojim okolnostima nemojte da uzmete tabletu za spavanje i laksativ iste noći.

2. Ako treba da odredimo jednu riječ zbog koje ljudska rasa nije postigla, i nikada neće postići, svoj puni potencijal, ta riječ bi bila „sastanci“.

3. Tanka je linija između „hobija“ i „mentalnog oboljenja“.

4. Ljudi koji žele da podijele svoje religiozna viđenja sa tobom skoro pa nikad ne žele da vi dijelite vaša religiozna viđenja sa njima.

5. Ne bi trebalo da miješate svoju karijeru sa životom.

6. Nikoga nije briga ako ne umijete da igrate. Samo ustanite i igrajte.

7. Nikada ne liži nož za biftek.

8. Najdestruktivnija sila u univerzumu je ogovaranje.

9. Nikada nećete naći nikog ko može da vam da jasan i ubjedljiv razlog zašto pomijeramo vrijeme sat unaprijed i sat unazad.

10. Postoji vrijeme kada bi trebalo da prestanete da ubjeđujete druge da je važno da slave vaš rođendan. To vrijeme je kada napunite 11 godina.

11. Jedna stvar koja ujedinjuje sva ljudska bića, bez obzira na godine, pol, religiju, ekonomski status ili etničku pripadnost, jeste da duboko u sebi svi vjerujemo da smo vozači bolji od prosjeka.

12. Osoba koja je dobra i ljubazna prema vama ali ne i prema konobaru nije dobra osoba. (Ovo je veoma važno. Obratite pažnju. Nema greške.)

13. Prijatelji će vas svakako voljeti.

14. Nikada nemojte da se plašite da isprobate nešto novo. Zapamtite da je jedan jedini amater sagradio barku, a velika grupa profesionalaca Titanik.

15. Misao dana: Muškarci su kao dobro vino. Pojavljuju se u obliku grožđa, a onda je na ženama da ih dobro izgaze dok se ne pretvore u nešto sa čim (kim) mogu da večeraju. (bizlife.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,