Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

ZMBT / Tuzlak Jasmin Malkočević fascinirao žiri: „On zna apsolutno svaku pjesmu“ (VIDEO)

jasmin-malkocevic
Preuzmite sliku

Popularno

Peta sezona Hayatovog showa „Zvijezda možeš biti ti” je nakon brojnih kastinga širom BiH ušla u onaj dio takmičenja kada se kandidati već polako počinju isticati svojim glasovnim mogućnostima i scenskim nastupom ili nekim drugim kvalitetima.

jasmin-malkocevicI u ovoj sezoni Tuzla će imati svoje predstavnike. Jedan od njih je i naš sugrađanin Jasmin Malkočević, kojeg brojni tuzlaci dobro poznaju jer je jedan od onih pjevača uz čiju pjesmu poželite da noć nikada ne završi.

Jasmin je rođen 1982. godine u Tuzli, student je 4. godine Pravnog fakulteta a upravo ljubav prema muzici je glavni krivac što još uvijek “čeka” na zvanje diplomiranog pravnika. Jasmin je do sada snimio i dva spota koja su izuetno dobro primljena kod publike.

„Svaku zna, kad vam kažem svaku zna. Ne postoji pjesma koju dečko ne zna” kroz šalu rekao je Amar Švrakić jedan od ovogodišnjih voditelja ZMBT showa nakon nedavnog Jasminovog nastupa u Sarajevu u okviru predstavljanja kandidata pred žirijem. Iako je Jasmin skromno odgovorio da nije siguran u to što Amar kaže, ipak je svakom pjesmom iznenađenja potvrdio Amarove navode. Pored toga što je poznavao tekst i melodiju svih pjesama, interpretacija istih je bila fenomenalna a tome u prilog govore i pogledi žirija prilikom njegove izvedbe.

„Ja sam stvarno fasciniran, dečko zna sve pjesme koje smo mu pustili a to su bile matrice iznenađenja” rekao je voditelj Fikret Hodžić nakon jedne od otpjevanih pjesama, te da se može kladiti da Jasmin ne zna jednu pjesmu: „Djevojka sa čardaš nogama” od Balaševića. Najbolji demant uslijedio je samo par trenutaka kasnije kada je Jasmin i ovu pjesmu otpjevao na najbolji mogući način te pokazao da pored narodne muzike, izuzetno dobro intrepetira i druge žanrove.

Da vam ne otkrivamo sve detalje Jasminovog nastupa, tu je i video isječak, pa uživajte:

Jasmin već šest godina pjeva u tuzlanskom restoranu Sezam, a po povratku iz Sarajeva kontaktirali smo ga u želji da saznamo neke od detalja njegovog prijavljivanja na ovaj show, kao i ciljeve u daljem takmičenju:

jasmin-malkocevic3„Da budem iskren prijavio sam se na nagovor prijatelja i svih onih koji me evo već šestu godinu slušaju u „Sezamu”. U ovom poslu svima su nam ciljevi isti ali postoje dva načina da se do njih dođe, ja evo već 10-tak godina biram onaj teži, ali iskreno se nadam da će ovaj show olakšati taj put, iako u početku nisam bio za takve varijante.” Kada su u pitanju željeni ciljevi ovogodišnjeg ZMBT showa, Jasmin kaže:

„Realno je da svako ko se prijavi ima duboko u sebi taj jedan cilj, a to je pobjeda, naravno mnogo je faktora koji na kraju odlučuju o tome, ali ja ću dati sve od sebe da moje prisustvo u ZMBT traje što duže.” Rekao je Jasmin Malkočević za Tuzlanski.ba te se osvrnuo i na podršku koju već od samog početka showa ima:

„Iskrena podrška je svakome važna, pa tako i meni. Najvažnije mi je da me podržava ona istinska čaršijska raja, raja kod koje ne možeš folirat, oni te ili vole ili ne vole. Naravno punu podršku u svemu što radim pa tako i u ovom izazovu, nesebično mi pruža i Zoran Čeleketić – Zoka, vlasnik restorana Sezam, kojem se zaista zahvaljujem na skoro šest godina saradnje na obostrano zadovoljstvo.”

Ispred redakcije Tuzlanski.ba Jasminu želimo da lijepom pjesmom dostojanstveno predstavlja naš grad i da njegovo učešće u ovogodišnjem showu traje što duže.  Pogledajte i kako je izgledao Jasminov prvi nastup na kastingu u Tuzli: 

 Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: