Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

VIDEO: Policajac upucao psa koji je na ulici čuvao bolesnog vlasnika!

pas-policajac
Preuzmite sliku

Popularno

Dok neki svjedoci tvrde da je policajac štitio sebe i druge od podivljalog psa, drugi tvrde da je upotrijebio prekomjernu silu. Pas je ranjavanje preživio i oporavlja se.

\"pas-policajac\"U javnost je procurila uznemirujuća snimka na kojoj službenik policije u New Yorku usred bijela dana, pred desecima svjedoka puca u pit bulla, piše Daily Mail.

Policajci su došli nakon dojave da na cesti leži muškarac, inače vlasnik psa, koji je imao neku vrstu napada. Nakon što su došli, upozorili su ljude da se udalje, ali jedna žena stajala je preblizu pa ju je pas uspio dohvatiti. Pas je ubrzo promijenio smjer i krenuo prema policajcu koji je izvadio pištolj i upucao ga, prenosi 24sata.hr

Nakon što je upucana, životinja je počela cviljeti, a onda se zaustavila i srušila na pod. Jedan od prolaznika pitao je policajce kako su to mogli učiniti psu koji je nesreću ipak preživio i trenutačno se oporavlja u centru za životinje.

I dok dio svjedoka tvrdi da se policajac samo branio, drugi tvrde da je upotrijebio prekomjernu silu. Tako jedna od svjedokinja tvrdi da su policajci onesviještenog čovjeka počeli udarati, umjesto da pozovu hitnu što je razbjesnilo psa koji je štitio svog vlasnika. Drugi svjedok tvrdi da je policajac inače ljubitelj pasa te da ga je cijela situacija jako potresla, ali da je morao učiniti što je učinio kako bi zaštitio sebe, a i druge.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: