Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Vi ste plod nesrećnog spermatozoida i uplakane jajne ćelije! Sve devojčice bi ličile na Stoju, a svi dečaci na zaštićenog svedoka’

aleksandar tijanic
Preuzmite sliku

Popularno

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić izvrijeđao studente:

aleksandar tijanicVi ste plod nesrećnog spermatozoida i uplakane jajne ćelije! Tragično ste začeti! Posedujete vrstu duhovitosti od koje se ježim. Smatram da su vas napravili u nepotrebnom broju i svi ste podjednako beskorisni. Sve devojčice bi ličile na Stoju, a svi dečaci na zaštićenog svedoka. Sve devojčice imaju iste pačje kljunove i vime kupljeno u istoj prodavnici.

Ovako je rekao Aleksandar Tijanić studentima Fakulteta političkih nauka u Beogradu na predavanju uvod u novinarstvo, saznaje Kurir od studenata koji su slušali predavanje.

U četvrtak 18. oktobra Tijanić je gostovao kao predavač kod profesorke Nede Todorović, koja predaje uvod u novinarstvo, ali umjesto savjeta o tehnikama u novinarstvu, studenti su, potpuno preneraženi, dobili nemilosrdne uvrede od ovog novinarskog maga, piše Kurir.

Nepismeni ste

Predavanje je počeo tako što je napravio paralelu između njegove generacije i generacije studenata kojima se obraćao, i u startu ih nazvao „generacijom neupotrebljivih”. Odmah zatim nastavio je s „komplimentima”.

Ne poznajem nijednog novinara ispod 35 godina koji iole vredi. „Nijedan” se piše zajedno. Vi ste kao generacija potpuno nepismeni. Kao generacija nesposobni ste za bilo kakvu kreativnost. A opet niko od vas ne radi ništa tim povodom. To je tragedija broj jedan. Tragedija broj dva jeste da konkurencija nikad nije bila manja. Nikad nije bilo lakše postati novinar – vikao je Tijanić.

Hvaleći sebe i svoje početke, Tijanić je istakao da je svojevremeno došao u NIN i samo rekao: „Dajte mi papir i olovku i jebaću vam mater!” – pričaju studenti FPN-a.

Pored tih sposobnosti, navodi i da je bio bezobziran prema svojoj familiji, jer nije razmišljao o opasnostima kojima ih izlaže, ali da je to bio uslov za uspeh u profesiji, rekli su za Kurir studenti FPN-a.

Na kraju predavanja došao je red i na studentska pitanja. Jedna studentkinja se usudila da postavi prvo.

Loš primjer

Kažete da smo kao generacija nepismeni, a vi ste tokom predavanja napravili niz gramatičkih grešaka – zaključila je studentkinja, a kad je krenula da nabraja koje, on ju je prekinuo rekavši:

Ne ugledajte se na mene. Ja sam primer zato što sam loš primer. Pa, ja čak nisam ni završio fakultet – ispalio je prvi čovjek RTS.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: