Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Veče sa Hfz. Sabahudinom ef. Skejićem: Ne dozvolite da vas Hodže i Popovi posvađaju

Vece sa ef Skejicem
Preuzmite sliku

Popularno

Veče sa Hfz. Sabahudinom ef. Skejićem

Vece sa ef SkejicemU prepunim prostorijama Studentske radionice na Rudarsko-geološko-građevinskom Fakultetu sinoć je održano četvrto druženje srijedom. Gost večeri je bio sa Hfz. Sabahudin ef. Skejić. U uvodnom dijelu večeri prisutni su prošli kroz djetinstvo ef. Skejića, te ostale periode njegovog života.

Drugi dio večeri bio je rezervisan za interaktivni razgovor sa Hafizom i mnogobrojna pitanja postavljena od strane prisutnih gostiju. Razgovarali smo o aktuelnim temama, kako vjerskim tako i svjetovnim.

Veče je bilo ispunjeno dobrim raspoloženjem i pozitivnom energijom za koje je bio zaslužan naš gost. Prisutnim studentima i gostima je poručio: “Držite se zajedno” .

Hfz. Sabahudin ef. Skejić između ostalog u svom govoru rekao je studentima kako je njihova dužnost da u roku završavaju fakultete jer svaku godinu koju obnove tokom studiranja poistovjetio je sa “krađom” od roditelja koji uz velike napore svojoj djeci omogućavaju da se obrazuju.

Na pitanje da li je budućnost u BiH ili vani Hafiz je odgovorio: “Ovo je vaša zemlja i vi ovdje pripadate, znam da je situacija teška ali i mi se malo ili skoro nikako trudimo da je promjenimo, šutimo i posmatramo i sve dok je tako ne možemo očekivati da stvari krenu na bolje, a ja sam siguran da će krenuti” – kazao je ef. Skejić.

Vece sa ef Skejicem1

Prisutne je zanimalo Hafizovo mišljenje vezano za aktuelnu temu oko predstojećeg popisa stanovništva u svom stilu ef. Skejić dao je odgovor: “Evo ja ću se prvi izjasniti kao “Marsovac” al hajde da svi to budemo, ako se ja izjasnim tako očekujem to i od vas. Najvažnije da se držimo zajedno, smatram da su nas do sada i previše podijelili. Upravo je popis stanovništva prilika da političarima pokažemo da se ne želimo još više dijeliti, moramo biti složni i imati jedinstven stav po tom pitanju

hafiz skejicHafiz je studentima rekao da ne odugovlače previše sa ženidbom odnosno udajom, “Nema ništa lijepše nego biti u braku, vjerujte mi” -istako je ef. Skejić, koji je na pitanje jedne studentice pomaže li svojoj supruzi u kućanskim poslovima odgovorio potvrdno “Naravno, pogotovo kada je ona bolesna a ja zdrav ili kada je moja supruga umorna a ja odmoran, ne znam samo ko je rekao da ne treba ženi pomagati u kućanskim poslovima to je bezveze

Hfz. Sabahudin ef. Skejić na sinoćnjem predavanju prisutnima uputio je poruku koja je glasila “Ne dozvolite da vas Hodže i Popovi posvađaju

Gost sljedeće večeri je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: