Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vašer Puračić: “Dok sam trijezan nisam roba laka, kad popijem dobra mi je svaka” (FOTO)

vaser-puracic6
Preuzmite sliku

Popularno

Danas je drugi dan Puračićkog vašera koji traje još sutra (nedjelja). Foto: Denis Bašić

vaser-puracic6

Jučerašnji dan nije išao u prilog niti posjetiteljima niti brojnim prodavačima, obzirom da je skoro cijeli dan padala kiša. Danas je vrijeme ipak dopustilo, da posjetimo vašer u toku dana i da zabilježimo aktuelnu ponudu na vašerskim štandovima.

Kao i obično na svakom koraku možemo naići na Tombole ili druge igre sreću. Velika ponuda odjeće, kožnih jakni, teksas pantalona, suhomesnatih proizvoda pa sve do popularnog gatanja, gledanja u kašike. Šatori, izvorne pjesme, kolo i narodno veselje su neizostavan dio vašerskog veselja u kojem ne morate brinuti na stajling, frizuru, cipele i sve drugo o čemu vodite računa na zabavama ozbiljnijeg i kulturnijeg karaktera.

Donosimo vam fotografije kao i neke od stihova koji se mogu čuti ispod šatorskih cerada: “E moja kućo, zaključana žicom, zbog tebe mene, zovu pijanicom”, “Ej udovice, digni nogavice, malo više – malo više, nešto mi se diže”, “Ca ca cakana po stomaku mekana, po leđima tvrda da se bolje mrda” samo su neki od stihova koje možemo čuti u šatorskom ambijentu ili recimo, stihove poput: “Majka mi je govorila sine, ti ćeš biti legenda sa Drine”, “Dok sam trijezan nisam roba laka, kad popijem dobra mi je svaka”, “Ej moja kućo od bijeloga pruća i tebe ću popit do svanuća”.

{igallery id=”2670” cid=”136” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”20”}

FOTO: Denis Bašić, prijatelj redakcijeTuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: