Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uz pomoć majke Edina Džeke: Ljubav preko \”Facebooka\” krunisana brakom!

fb-brak
Preuzmite sliku

Popularno

Da ljubav ne poznaje granice, dokazala je Vedrana Ćosić iz Fojnice, koja je proživjela pravu dramu kada se iz Njemačke zaputila ka Sarajevu kako bi se srela s momkom Draženom Salihagićem. Nakon mnogih prepreka, svoju ljubav su prije dva dana u Fojnici krunisali brakom.

\"fb-brak\"Ćaskanje na FB-u

U njenoj ljubavnoj priči s hepiendom velike zasluge pripadaju majci našeg fudbalera Edina Džeke Belmi, s kojom je Vedrana, nakon trodnevnog putovanja i presjedanja iz Beča i Zagreba, stigla u Sarajevo.

Vedrana i Dražen živjeli su u različitim državama. Ona u Njemačkoj, on u BiH, ali, kako su nam rekli, to nikada nije bilo prepreka njihovoj ljubavi.

Vedrana (24) je porijeklom iz Fojnice, odakle je i Dražen (29). Ona je većinu života provela u Njemačkoj, da bi prilikom posjete familiji sasvim slučajno upoznala Dražena.

– Jedne večeri, šetajući s prijateljicama, vidjela sam Dražena, koji je u društvu vodio glavnu riječ. Bio je malo arogantan, a lijep i harizmatičan. Upoznali smo se, pričali… – kaže Vedrana.

Nakon izvjesnog perioda, Dražen ju je pronašao na Facebooku. Počeli su održavati kontakt, da bi vrlo brzo obično ćaskanje preraslo u ljubav.

– Ni ja ne znam kako, ali počeli smo se dogovarati u koje ćemo vrijeme biti na Facebooku. Dani su nam prolazili u iščekivanju susreta. Nije mi trebalo mnogo vremena da shvatim da je ona žena mog života – kaže Dražen.

Poslije nekoliko mjeseci virtuelnog druženja, Vedrana se odlučila na hrabar potez. U Njemačkoj je napustila studij i došla u Sarajevo, gdje Dražen godinama živi.

– Spakovala sam se, kupila kartu i krenula u BiH, ali zbog nevremena nismo sletjeli na Sarajevski aerodrom, već smo se vratili u Beč – priča Vedrana.

\"brak-fb1\"

Na rubu živaca

Nakon tri dana stigla je u Sarajevo. Dražen je bio na rubu živaca.

– Zagrlio sam je i rekao da je čekam cijelog života. Tada sam je i zaprosio. Još sam je zamolio da me učini najsretnijim čovjekom na svijetu tako što će mi postati supruga. Zaplakala je i rekla da će joj to biti čast. Danas, kada smo postali supružnici, moj je najsretniji dan – kaže Dražen.

Zahvalna majci Edina Džeke

Vedrana je na aerodromu u Beču upoznala majku našeg fudbalera Edina Džeke Belmu i dogovorila da zajedno avionom dođu u Zagreb, odakle su put ka Sarajevu nastavile unajmljenim autom.

– Bila sam u dilemi da li da nastavim put, ali kada sam Belmi ispričala svoje namjere, na njenu inicijativu, krenuli smo u Sarajevo. Ona ima velike zasluge što smo Dražen i ja danas zajedno – kazala nam je Vedrana.

Dnevni avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: