Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje ”Nirina” Tuzla udomilo preko 30 pasa iz tuzlanskog azila (Audio)

azil-tuzzla
Preuzmite sliku

Popularno

Zahvaljujuću Udruženju za zaštitu životinja ”Nirina” Tuzla, u posljednja dva mjeseca iz tuzlanskog azila udomljeno je preko 30 pasa van Bosne i Hercegovine.

azil-tuzzla

Također, azil je posjetilo i nekoliko donatora iz Njemačke, Austrije i Danske a formirana i je i zvanična web stranica Udruženja. Više u AUDIO prilogu Irme Isić:

Pridružite nam se OVDJE i budite dio ovog uspješnog kolektiva, sva vaša pomoć je dobrodošla i neće proći neprimjećeno, više informacija možete pronaći na našoj web stranici: www.nirinatuzla.org

Ekipa Azil SOS je trenutno neformalna grupa ljudi, lociranih na području Opštine Tuzla, postojimo od januara 2012. Glavne aktivnosti grupe su pomoć napuštenim životinjama (liječenje, udomljavanje, hranjenje). Mi kao grupa smo od tada uspjeli da organizujemo dvije velike posjete građana azilu, da skupimo donacije velikih količina hrane za pse, deka, te da dobijemo donaciju od 130 bala slame za pse u hladnom periodu. Od tada redovno skupljamo donacije hrane za pse, kupujemo lijekove i materijal za liječenje i previjanje. Uz pomoć naših prijatelja i donatora uspjeli smo da obezbjedimo redovne sedmične i mjesečne količine hrane, da kupimo posude za vodu i hranu, da napravimo novi boks koji pruza kvalitetne uslove za život pasa. Pored toga smo obezbijedili i kućice za taj boks. Mi pomažemo i oko udomljavanja pasa iz azila tako što provjeravamo uslove i osobe, te pronalazimo udomitelje uz pomoć raznih medija. Redovno putem naših fb profila i grupa obavještavamo javnost o našim akcijama i svemu što radimo, te uvodimo nove članove u volonterski rad. U našu grupu uključeni su volonteri koji pomažu oko hranjenja, čišćenja i poboljšanja uslova u azilu.

RTV 7 / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: