Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Lukavcu otvoren jedinstven Fast food “Little Italy” (FOTO)

li
Preuzmite sliku

Popularno

Jedinstven restoran brze hrane italijanski orijentiran

liU okviru Međunarodne dječije sedmice, dana 5.10.2013 god. Little Italy je otvorio svoj objekat u Lukavcu. Svečano otvaranje su uveličali specijalni gosti iz Italije “Udruženje klovnova VIP Forli” i članice “Švara” iz Tuzle, koji su svojim vještinama zabavili prisutne mališane.

Prilikom otvorenja prijteljica Milena iz Italije, zajedno da djecom koja su bila prisutna na inauguraciji, pravila je Piadinu Romagnolu sa nutellom, što je spcijalitet Regije Emilia Romagna, a sto je posebno rezveselilo sve prisutne.

Little Italy je porodični Fast Food otvoren u Lukavcu, a inspirisan je italijanskom kuhinjom i specijalitetima brzih jela za “ponijeti”…

Little Italy svojim gostima nudi sve vrste pizza sa dodatkom rajčice, bosiljka, kao i parmezana uvezenog direktno iz Reggio Emili-je, Italija, kao i sve vrste italijanskih jela.

U jelovniku takođe mogu se pronaći gotovo sva jela italijanske kuhinje, te iskusiti čari iste probajući neka od ponuđenih: lasagne (tijesto ručni rad), paste, Arrighi i Agnesi tjestenina koja se proizvodi u Italiji, špageti, makaroni, gnocchi (ručni rad), pizze, riba, meso, palačinci slani i slatki, pizze kao i cijeli Fornetti program proizvoda.{igallery id=”5659” cid=”395” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”15”}

Bitno je napomenuti da u  jelovniku “Little Italy” možete pronaći i proizvode od heljdinog brašna, opravdan svojim svojstvima uživa reputaciju u svijetu kao sinonim za najzdravije brašno, a kojeg isključivo nabavljamo od distributera s Nišićke visoravni u saradnji s pizzerijom “Nišić” čiji proizvodi su poznati širom Bosne i Hercegovine. Little Italy pizza je visoka, mekana iznutra, hrskava izvana, s puno preliva u dvije veličine (pizza na komad i standardna pizza).

Brašno heljde pokazalo se kao fantastično zdrava životna namirnica koja je dobila svoju široku upotrebu u zdravoj ishrani. Brašno heljde preporučujemo za PIZZE, POGAČICE, UŠTIPKE I PALAČINKE. Heljda ne sadrži gluten, zbog čega je pogodna za osobe koje su alergične na isti. S tim u vezi, brza hrana koju spravljaju naši majstori kuhinje poprimaju i svojstva zdrave hrane.

Ukoliko ste ipak ograničeni vremenom, jela poručiti možete putem telefona +387 66 637 604. (Sponzorisano)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: