Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski Halloween party: Dobra zabava, super maske ali dvije su bile bez premca! (FOTO)

armin-catic
Preuzmite sliku

Popularno

Fotografije iz Doma mladih i Zii Caffe-a

armin-caticDuhovi, vragovi, prinčevi, radnici, doktorice, princeze, mačke sinoć su bili dio tuzlanskog noćnog života na ulicama i u brojnim lokalima. Centralna Halloween zabava održana je u Klubu Palma u Domu mladih.

31. oktobar je dan kada mladi širom svijeta obilježavaju ‘Noć vještica’, odnosno ‘Halloween party’ koji je svoju najveću popularnost stekao u Americi, a nakon toga i u Irskoj, Kanadi, Porto Ricu, Australiji i Novom Zelandu, a odgovara katoličkom blagdanu “Svih svetih”. Obzirom da je njegovo obilježavanje u vidu maskiranja izuzetno zanimljivo, ubrzo se ovaj blagdan počeo slaviti i u gotovo svim zemljama na svijetu, a maskirati su se počeli apsolutno svi oni koje povezuje samo jedna stvar: Dobra zabava.

U prilogu i foto galerija maskiranih tuzlaka i tuzlanki, mnogi su bili izuzetno kreativni i dosjetljivi, maske su bile fantastične ali svi će se složili da su dvije bez premca, a to su maskirana izdanja direktora Narodnog pozorišta u Tuzli, Armina Ćatića i njegove pratilje. (Bride&Groom Armin & Viktorija).

{igallery id=”677” cid=”161” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”25”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: