Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski beskućnik Vibri na poklon dobio dres Chelsea sa potpisom Fernanda Torresa (FOTO/VIDEO)

vibronko
Preuzmite sliku

Popularno

Banetov klupski kolega Fernando Torres potpisao je dres sa posvetom: „To Vibri best wishes\”

\"vibronko\"Amir Husarkić u našem gradu poznatiji pod nadimkom Vibri, mladić je sa posebnim potrebama kojeg svakodnevno možemo sresti na tuzlanskom Korzu gdje veliki dio dana ali nažalost u posljednje vrijeme i brojne noći provodi u \”TC Pasaž\” gdje preživljava uz pomoć dobrih ljudi.

Nakon što je izvjesni sugrađanin Emir saznao da Vibri navija za Chelsea obećao mu je donijeti i pokloniti dres sa potpisom jedne od najvećih zvijezda sa Stamford Bridge-a, Fernanda Torresa. Obzirom da je Emir u prijateljskim odnosima sa drugim velikanom „plavaca\”, reprezentativcem Srbije Banetom Ivanovićem, prethodno dato obećanje postalo je i realna mogućnost, koja se veoma brzo i ostvarila.

Nakon što je Bane Ivanović od Emira čuo za našeg Vibrija odlučio je da mu kupi patike, kačket i dres aktuelnog osvajača Lige prvaka. Banetov klupski kolega Fernando Torres potpisao je dres sa posvetom: „To Vibri best wishes\”, a isti je samo par dana poslije već bio u rukama mladića kojeg već godinama poznaju, pomažu, susreću ali i vole brojni tuzlaci.

\"vibri-chelsea\"

Patike koje je Amir Husarkić – Vibri dobio bile su mu velike, pa je odmah po prijemu poklona sugerisao Emiru da mu ne mogu, ujedno ga pitajući šta da radi sa njima!? Nakon čega mu je Emir pojasnio, da mu sve poklanja od srca, a šta će dalje sa njima, svejedno mu je, te je prokomentarisao u pošalici: „Prodaj ih Vibri za 10KM ako ti ne mogu\”. Nedugo nakon toga Vibri je zaista i prodao patike koje mu je kupio Bane Ivanović a čija cijena je najmanje tridesetak puta veća. Prodao ih je konobaru u obližnjem kafiću za svega 10KM.

\"vibri-chelsea1\"

Ipak, kačket i dres plavaca Vibri ponosno nosi cijeli dan po tuzlanskom Korzu ali njegova sreća time ne može biti potpuna. Dres sa potpisom Fernanda Torresa je sigurno veliki san brojnih fanova Chelsea širom svijeta, san koji im vjerovatno nikada neće biti ostvaren. Našem Vibriju taj san je ispunjen, ali onaj drugi, obični, ipak neće. Ostavili smo ga u Pasažu gdje kako smo nezvanično saznali već noćima plaća par kvadrata kako bi uspio ugrabiti nekoliko trenutaka mirnog sna.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: