Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanska prosidba iz snova: „Preko 700 svijeća, vatromet, ružine latice, pomoć prijatelja i morala je da kaže DA“ (FOTO)

jaco-maja
Preuzmite sliku

Popularno

Svakodnevno imamo priliku gledati jedinstvene, kreativno osmišljene i zanimljive prosidbe, ali obično nam glavni akteri takvih prosidbi dolaze iz zemalja van granica BiH, ali sve do jučer.

\"jaco-maja\"

Tuzlak Jasmin Mehinović – Jaco, jučer je na jedan usitinu jedinstven način zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Maju Djedović. Obzirom da su Jasmin i Maja dugogodišnji prijatelji redakcije Tuzlanski.ba, podjelili su sa nama jučerašnji dan koji im je sigurno do sada i najljepši u životu.

Živimo na Zlokovcu a naš prozor upravo „gleda\” na terasu koja je bila i najvažnija u ostvarivanju ove ideje. Osmislio sam sve sam ali realizacija bi bila nemoguća bez pomoći mojih prijatelja. Maja je radila drugu smjenu, prethodno sam joj rekao da neću biti kući jer idem igrati fudbal. Njenu drugaricu sam zamolio da je nakon posla dovede pravo kući. Sve njene i moje bliske prijatelje sam pozvao u stan preko puta gdje su nestrpljivo čekali da Maja dođe kući.\” Otriva nam Jasmin tok realizacije svojih zaručničkih planova te dodaje:

\"jaco-maja2\"

„Svijeće su postavljene u toku dana, trebalo mi je preko 700 komada da bi napisao to čuveno sudbonosno pitanje. Prije njenog dolaska kući, napravio sam put od ružinih latica koji je vodio od ulaznih vrata stana do prozora koji gleda na terasu. Nakon što je uz blagu dozu iznenađenja, pratila put do prozora tamo je zatekla poruku u kojoj je pisalo „Otvori roletne\”, a ostalo već vam je poznato\”

\"jaco-maja3\"

\"jaco-maja12\"Jasminovi drugovi su se pobrinuli da Maju nakon podizanja roletne dočeka usitinu jedan divan prizor, koji možete vidjeti na fotografijama. Nekoliko trenutaka nakon toga Jasmin je sa brojnim prijateljima i prijateljicama ušao u stan sa velikim buketom cvijeća, nakon čega je kleknuo pred Maju pitajući je upravo ono što je godinama unazad čekao: „Da li se želiš udati za mene\”!?

Preko 700 svijeća, vatromet, ružine latice, pomoć najboljih prjatelja, godine ljubavi i razumijevanja, sve skupa je prethodilo tome da Maja iako uzbuđena i sa osmijehom na licu ali i suzama radosnicama u očima ipak iz sveg srca i iskreno, odgovori sudbonosno: DA!

Obzirom da su Jasmin i Maja dugogodišnji prijatelji naše redakcije, obećali su nam ustupiti i kompletan snimak od priprema do samog čina prosidbe. Snimak koji će po svemu sudeći biti lekcija budućim mladoženjama koji budu namjeravali zaprositi svoje djevojke, ali i san mnogih djevojka koje maštaju o muškarcu kakvim se upravo pokazao naš Jaco. Ispred redakcije portala našim prijateljima želimo mnogo sreće i ljubavi u zajedničkom životu!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: