Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Huso Jašarević: Trgovanjem preko PIK-a hrani četveročlanu porodicu

huso-tuzla1
Preuzmite sliku

Popularno

Internet stranica PIK.BA je prvi bosanskohercegovački kupoprodajni portal koji je zasnovan na principu društvene mreže čiji je primarni cilj da ujedini kupce i prodavače na jednom mjestu.

huso-tuzla1

Urednici ovog kupoprodajnog portala odlučili su se za uvođenje noviteta kada je u pitanju portal a odnosi se na pisanje blogova, samih korisnika. Donosimo vam i prvu u nizu od priča o korisnicima koji su na određen način obilježili eru postojanja PIK-a, čije priče vas mogu motivirati ili vam dati zanimljivu pouku.

Razlog pisanja o vlasniku profila http://mobcom_tuzla.pik.ba/ vezan je za njegovu tužnu životnu priču, u kojoj veliku ulogu ima Pik – kao osnovni izvor preživljavanja četveročlane porodice.

Naime, korisnik Huso Jašarević je zbog proživljene automobilske nesreće osuđen na tešku borbu za egzistenciju, gdje je iskoristio Pik.ba kako bi osigurao nepohodna sredstva za izdržavanje supruge i dvoje malodobne djece.

“Prije pet godina sam preživio nesreću koja mi je u potpunosti promijenila tok života, planove i ambicije. Znao sam da moram naći način da prehranim svoju porodicu, jer je moja supruga nezaposlena. Imamo dvoje male djece zbog kojih sam se morao i moram boriti. Našao sam se u situciji da kao invalid moram tražiti najprihvatljiviju opciju, a sada znam da je to Pik.ba”, kazao je na početku razgovora Jašarević.

Rođen je 1978. godine u Tuzli, gdje je nastanjen i danas. On je zasigurno jedan od najsvjetlijih primjera današnjice, čovjek koji je odlučio da umjesto odustajanja preuzme inicijativu, otvori profil na Piku, stekne povjerenje korisnika i započne samostalno poslovanje.

“Za Pik sam saznao posredstvom prijatelja koji su od ranije trgovali i lijepo zarađivali na ovaj način, što me podstaklo da i sam otvorim profil i započnem poslovanje. Ne želim biti patetičan, niti mi je potrebno sažaljevanje jer trenutno solidno živim i jako sam sretan, ali da nije bilo vaše stranice, uopće ne znam kako bih preživio”, istakao je naš korisnik.

Prije gotovo dvije godine, Huso je aktivirao svoj Pik account, a rado se prisjetio i svoje prve transakcije: “Bio je to Samsung i9100 i nekako sam već tada osjetio uspjeh. Prvo sam bio sretan što sam započeo prodaju putem interneta, shvatio sam da je moguće bez velikog napora zaraditi novac i na koncu sam bio ponosan jer sam dobio pozitivan dojam od korisnika”.

Iako se vrlo lako sjetio prvog prodatog artikla, Huso danas ne zna koliko mobitela je prodao putem Pika, ali kaže da se radi o velikom broju i svaki prodati mu je donio jednaku radost.

“Pik mi je dao mogućnost za upoznavanje novih poslovnih partnera, što je uistinu velika prednost, jer bi bilo jako teško da na bilo koji drugi način ostvarim tako važne kontakte”.

Objasnio nam je da je nekoliko puta imao i loša iskustva s određenim Pik.ba korisnicima: “Radi se o slučajevima kada bi korisnik naručio određeni mobilni telefon, nakon čega se više ne bi javljao”.

Na kraju razgovora, Jašarević je želio savjetovati dosadašnje i buduće korisnike:

“Volio bih da svi uistinu shvatite mogućnosti koje nudi Pik.ba, da trgujete pošteno jer se samo to na koncu isplati. Ukoliko ste bez posla, pokušajte pokrenuti privatni biznis, ništa vas ne košta, vaša kancelarija je vaš udobni trosjed”. 

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: