Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlaci na jedinstven način na Trgu Slobode prijatelju čestitali rođendan (VIDEO)

3d-kalaja
Preuzmite sliku

Popularno

Nakon 3D crteža koji je bio dio festivala Kaleidoskop a čijem smo crtanju prisustvovati u samom centru grada (kod Ismeta i Meše) u našem gradu se pojavio još jedan.

\"3d-kalaja\"Kada ugledate 3D crtež na tuzlanskom afsaltu, adresu možete potražiti samo na jednom mjestu, na adresi na kojoj živi mladi tuzlanski umjetnik Romano Kuduzović.

Malo nakon što je završio svoj prvi 3D crtež na tuzlanskim pločnicima, nije trebalo mnogo vremena da se pojavi novi. Skupa sa svojim prijateljima došli su na ideju, da svom prijatelju putem 3D crteža požele sretan rođendan!

Romano je skupa sa svojim prijateljima u ranim jutarnjim satima (4:00h) krenuo u akciju stvaranja rođendanskog 3D crteža.

\”Prvo sam odredio šta će pisati na crtežu pa sam to onda skicirao na papir i pomoću perspektivnih linija počeo na beton ucrtavati konstrukciju. Kada sam uradio skicu na beton, onda smo počeli bojiti slova i dodavati sjene da bi crtež dobio trodimenzionalnost\”, kazao je Romano i dodao da je tehnika 3D street art veoma teška za izvedbu.

\"3d-kaaalaja\"

Na crtežu su radili Romano i dva njegova prijatelja od kojih je svako imao svoj dio posla. Cjelokupan rad je bilježen kamerom, što je ujedno i bio cilj 3D street arta, jer se kroz kameru dobija najbolji dojam trodimenzionalnosti. Svakako moramo napomenuti da je ovaj 3D crtež nastao nakon šest sati rada ovih vrijednih momaka.

Izuzetno zanimljiva i kreativna čestitka a mnogo više o 3D Street Art Tuzla, možete saznati OVDJE.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: