Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Spavali na ulici kako bi kupili kartu za susret BiH – Slovačka (FOTO)

ulaznice
Preuzmite sliku

Popularno

Svega par sati u prodaji bile ulaznice za susret BiH – Slovačka

ulazniceZbog limitiranog kapaciteta i sugurnosnih mjera, štampano je 10.350 ulaznica, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM (jug i sjever), saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Šest hiljada ulaznica jutros od 9 sati je pušteno putem ovlaštene partnerske agencije “Centrotrans”, a jedna osoba mogla je kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta). Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta nije bila dozvoljena.

ulaznice1

Kako smo saznali u Tuzlu tačnije u poslovnicu “Trans turista” stiglo je 200 uzlaznica za tribine “JUG” i “ISTOK”. Sve ulaznice se rasprodate do 10 sati, a veliki broj navijača reprezentacije je bukvalno prenočio na tuzlanskom Korzou kako bi došli do dragocjenog papirića.

ulaznice2

“U red sam sto još sinoć oko 19 sati, čekao sam do 3 sata ujutro nakon toga sam zvao prijatelja za me zamjeni kako bi otišao kući da se malo odmorim. Vratio sam se u 7 sati i evo na svu sreću uspio sam kupiti dvije uzlaznice za istočnu tribinu. Vjerujem u pobjedu naših “Zmajeva” protiv Slovačke” – rekao je za naš medij jedan od sretnika koji će biti sudionik utakmice BiH – Slovačka na Bilinom Polju 6. septembra.

Dugo vremena nije vladalo ovoliko interesovanje za utakmicu reprezentacije što ne čudi jer su izabranici Safeta Sušića prvi u grupi i imaju priliku da napravi istorijski rezultat plasmanom na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Brazilu.

ulaznice3

Kada je u pitanju prodaja ulaznica za drugu utakmicu protiv Slovačke, 10. septembra u Žilini, Savez je dobio 1.900 ulaznica (jedinstvena cijena 15 eura), za tribinu koja je rezervisana isključivo za navijače BiH.

Interes i za ovaj meč prevazilazi sva očekivanja, tako da je navedeni broj ulaznica apsolutno nedovoljan da zadovolji iskazane zahtjeve kolektiva i pojedinaca, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

ulaznice4

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: