Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Pogledajte kako izgleda jedan \”običan\” izlazak na kafu ovih mladića (FOTO/VIDEO)

free-run
Preuzmite sliku

Popularno

Kada su u pitanju mjesta i lokacije za skakanje i sve što uz to ide za njih ne postoje ograničenja, jer njima je apsolutno sve izazov.

\"free-run\"FreeRun parkour su ekstremni sportovi koji su slabo zastupljeni na našem području i ne pridaje im se puno pažnje. Parkour je vještina kretanja kroz okolinu, savladavanje prepreka u što bržem i efikasnijem roku koristeći samo dva pomagala: Tijelo i um. U parkour-u je naglasak na učinkovitosti. S druge strane imamo vještinu zvanu \”free running\” gdje estetika, ljepota i tečno izvođenje poteza igraju veliku ulogu. Free-run je mješavina parkour-a i raznih elemenata koji potiču iz gimnastike i tricking-a.

Mlade tuzlake koji se bave ovom uistinu neobičnom vještinom smo već jednom predstavljali. Međutim, nerijetko nam na redakcijski mail stignu fotografije od naših sugrađana čiji opis obično bude: \”Ovi momci nisu normalni\”. Određena lokacija na kojoj vježbaju ne postoji, oni vježbaju u svakom dijelu grada i možete ih vidjeti svugdje.

U namjeri da posjetimo sajam knjiga na Sonom Trgu sreli smo i njih. Izašli su na popodnevnu kafu kao i mnogi drugi mladi sugrađani, ali ono što njih razlikuje od drugih jeste da im put od kuće do kafića nije nimalo dosadan i stereotipan. 

Nakon vježbanja na trgu, kako smo saznali žele svoje vještine podići na veći nivo a idealna lokacija za takav poduhvat je Kop Šićki Brod koji im pruža izvrsne mogućnosti za realizaciju svega onoga što su \”pokupili\” na youtube.

{igallery id=\”2904\” cid=\”91\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

Fotogalerija jednog od treninga i demonstracije svih vještina pod vedrim nebom:

{igallery id=\”2718\” cid=\”42\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”20\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: