Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Top lista najposjećenijih bh. internet stranica: Tuzlanski.ba najčitaniji u TK!

tuzlanski-logo1
Preuzmite sliku

Popularno

Tuzlanski.ba najposjećeniji internet medij u posljednja tri mjeseca na području Tuzlanskog kantona.

tuzlanski-logo1Rezultati internet istraživanja gemiusAudience, koje se pod okriljem kompanije Valicon i u partnerstvu sa poljskom kompanijom Gemius provodi u 15 zemalja Evrope, donose top listu najposjećenijih bosanskohercegovačkih internet stranica.

Stranica sadrži prikaz svih web-stranica učesnica, koje su za odabrane mjesece zadovoljile metod istraživanja, a nudi četiri osnovna indikatora – doseg web-stranice (Reach), broj stvarnih posjetitelja (Real User), broj prikaza stranica (Page views) i broj posjeta web-stranici (Visits).

Klix.ba najposjećeniji internet medij u BiH

U Augustu 2012. na prvom mjestu najposjećenijih internet stranica u Bosni i Hercegovini i dalje je prvi Pik.ba sa 487.413 stvarnih posjetitelja, dok se na drugom mjestu nalazi Klix.ba sa 403.681 posjetitelja po čemu se izdvaja kao najčitaniji internet medij u BiH, upravo te stranice su već mjesecima apsolutni vladari posjećenosti internet stranica.

Na trećem mjestu nalazi se Cafe.ba sa 195.726 stvarnih posjetitelja a na četvrtom sportski portal SportSport.ba sa 169.318. Peto mjesto zauzima Blogger.ba (169.306), a na šestom su Nezavisne.com (142.941). Ostatak liste najposjećenijih u BiH, možete pogledati OVDJE

Tuzlanski.ba najčitaniji internet medij u TK

Na području Tuzlanskog kantona, treći mjesec za redom internet medij sa najviše posjeta je Tuzlanski.ba sa brojem stvarnih posjetitelja od 55.519, na drugom mjestu je Tip.ba sa 47.000 stvarnih posjetitelja, a na trećem mjestu nalazi se Bportal.ba (38.586). Od ostalih internet medija koji su sa prostora TK a ujedno koriste Audience usluge, tu su i Lukavački info portal SodaLive.ba (15.481), kao i Zivinice.ba (10.785).

audience-august

Podaci projekta trenutno su generirani sa 80 bh. internet stranica. Iz Valicona napominju kako se broj stranica koje sudjeluju u mjerenju konstantno povećava a da su usluge mjerenje posjećenosti internet stranica apsolutno besplatne i dostupne svima.

fb-tuzla

Tuzla – Grad koji volim: 20.000 članova

Facebook fan stranica osnovana je 13. Oktobra 2011 godine, postala je prepoznatljiva kao facebook prezentacija koja na jedan neobičan način predstavlja grad Tuzlu ali i širu okolinu. Politiku uređivanja prepoznali su brojni članovi koji svakodnevno slanjem svojih fotografija i drugih informacija sudjeluju u njenom radu te dobronamjernim sugestijama ali i kritikama učestvuju u kvalitetnijem djelovanju i razvoju iste. Parametri iz grafikona sigurno su dovoljan pokazatelj i dokaz kvalitetnog vođenja fan stranice:

fb-statistika

Pored osnovnog pravca, koji je usmjeren prema pozitivnoj promociji grada, odstupanje u vidu zanimljivih foto montaža, video parodija, letaka i postera pokazali su se kao učinkovit način konstantnog napredovanja i postavljanja novih standarda u održavanju facebook stranica, na što smo naročito ponosni. Da je politika uređivanja i vođenja Facebook fan stranice uistinu kvalitetna pokazuju i podaci socialnumbersa prema kojima je TUZLA – Grad koji volim fan stranica konstantno među 10 najboljih u BiH po parametru „Talking about this” odnosno interakcije sa svojim članovima.

analiza-posjecenostLegenda: Broj stvarnih posjetitelja – ocijenjeni broj bosanskohercegovačkih internet korisnika date ciljane skupine koja je generirala najmanje jedan pregled stranice odabranog web sitea u datom mjesecu. Ovaj indikator se odnosi na broj različitih osoba (ne kompjutera, cookieja ili IP adresa) koje su posjetile web site u datom mjesecu.

O istraživanju: Istraživanje gemiusAudience daje široko znanje o korisnicima interneta u BiH. Istraživanje nudi najažurnije informacije o njihovim godinama, zanimanju, primanjima, interesima i više od toga. Svi podaci, prezentirani za generalnu populaciju internet korisnika, dostupni su i na razini pojedinog mjerenog internet medija. Zbog jedinstvenih karakteristika, jednostavnog pristupa i najbitnije njegove pouzdanosti, gemiusAudience je poznat kao standard Internet mjerenja na području centralne i istočne Evrope, a postavlja svoje temelje i na području balkanske regije.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: