Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tenis klub “Sloboda”: Savršeni uslovi, šampionski rezultati (FOTO)

tenis-sloboda
Preuzmite sliku

Popularno

Izuzetno dobri uslovi za trening glavni su “krivac” konstantno dobrih rezultata mladih tenisera i teniserki Slobode.

tenis-sloboda

Tenis klub “Sloboda” Tuzla osnovan je 1950. godine i do danas egzistira u sastavu RSD “Sloboda”. U svojoj dugogodišnjoj istoriji bio je više puta ekipni prvak Bosne i Hercegovine, a dva puta prvak ex Jugoslavije.

Na prostoru nekadašnje države teniseri TK “Sloboda” predstavljali su značajan teniski potencijal te je klub iz svojih redova dao više igrača koji su nastupali za razne selekcije tadašnje države. Nastavak dobrog i organizovanog rada nastavljen je do danas, pa je ovaj najstariji tuzlanski teniski klub trenutno jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Savremene klupske prostorije, svlačionice, kafiterija, sala za sastanke te ukupno devet teniskih terena predstavljaju izvrsne uslove za preko 100 mladih tenisera i teniserki koji svakodnevno treniraju na terenima TK “Sloboda”. Obzirom da su tereni smješteni na Slanoj Banji i uz Panonska jezera, s pravom možemo konstatovati da su uslovi za cjelokupan trenažni proces mladih sportista vjerovatno i među boljim i savremenijim u cijelom regionu.

tenis-sloboda81

Naročito pohvalan potez uprave kluba je i nabavka savremenog balona koji će veoma mnogo doprinjeti kvalitetnom trenažnom procesu za vrijeme nadolazeće zime i snijega. Balon prekriva ukupno tri terena a kako su nam rekli nešto stariji teniseri i treneri u ovom klubu, postavljanje ovakvog balona je od nemjerljivo velikog značaja kada je u pitanju kvalitetno odvijanje treninga u zimskom periodu.

Kada su u pitanju rezultati članova TK “Sloboda” spomenut ćemo samo neke: Anita Husarić najbolja je seniorka na WTA listi iz TK “Sloboda” te članica Fed Cup reprezentacije naše zemlje. Damira Muminović državna je prvakinja, dvoranskog prvenstva do 16. i do 18. godina. Mehikić Zina je viceprvakinja državnog otvorenog prvenstva do 16. godina. Berberović Nefisa je prvakinja dvoranskog prvenstva do 14. godina. Od dječaka najzapažnije rezultate ostvario je Lukas Tomić koji je prvak BiH do 12. godina te je nedavno izborio i učešće na NIKE Masters turniru u Miamiju.

Pored članova Slobode na terenima pod Slanom Banjom svakodnevno trenira i naša najbolja teniserka Jasmina Tinjić koja nam je rekla da joj je izuzetno drago što će mladi teniseri i teniserke sada imati nemjerljivo bolje uslove za trening i razvoj nego što je prije imala ona i brojni drugi teniseri iz našeg grada.

Najzaslužniji za razvoj mladih tenisera i teniserki kao i uspješne rezultate nešto starijih su treneri: Jogunčić Admir, Đuranović Miško i Mirza Mulahasanović kao i treneri u tenis školi “Slobode” Tučić Damir i Đonlagić Jasna.  

Za najmlađe, vrata tenis škole “Sloboda” su uvijek otvorena, a trenutno se vrši i upis novih članova, Kontakt osoba: Miralem Popara, telefon: 061 656-000 

{igallery id=”5466” cid=”179” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”12”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: