Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svijetla strana Tuzlanskog sporta: Berberović i Čamdžić do šampionskih titula (FOTO)

ena-camdzic1
Preuzmite sliku

Popularno

Nakon šampionske titule Damire Muminović u kateogoriji do 16 godina na Mastersu u Međugorju, te drugog mjesta Lukasa Tomića (dječaci do 12 godina), dominacija teniskih nada Slobode se nastavila i proteklog vikenda.

ena-camdzic1

Teniski klub Čelik bio je proteklog vikenda domaćin Masters turnira u kategoriji do 14 i 18 godina. Na turniru je nastupilo po 16 najbolje rangiranih u obje kategorije, preko 50 takmičara iz 18 klubova cijele BiH.

nefisa-berberovic

Najbolji su bili: među juniorima do 14 godina Sanin Zukić (Mostar Stari Grad), juniorkama do 14 godina Nefisa Berberović (Sloboda Tuzla), juniorima do 18 godina Marko Gugić (Međugorje), juniorkama do 18 godina Ena Čamdžić (Sloboda Tuzla).

ena-camdzic2

I dok je Tuzla trenutno u mnogim sportovima daleko od epiteta najboljih u državi i šampionskih titula, ipak mlade teniske nade na terenima ispod Slane Banje nas redovno uveseljavaju titulama ali i dominacijom u svojim kategorijama širom BiH, što pokazuju i rezultati u finalnim okršajima. Dakle, da rezimiramo Tuzla ima šampione u kategorijama djevojčica do 14, 16, 18 godina a to su Nefisa Berberović, Damira Muminović i Ena Ćamdžić.

nefisa-berberovic2

Rezultati naših mladih teniserki u finalu:

Juniorke 14: Nefisa Berberović (Sloboda, Tuzla) – Marija Jovičić (Borac, Banja Luka) 2-0 (6-2, 7-5);

Juniorke 18: Ena Čamdžić (Sloboda, Tuzla) – Jelena Burić (Međugorje) 2-0 (6-0, 6-0).

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: