Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Skver: Radovi teku punom parom, uskoro savremeni kružni tok (FOTO/VIDEO)

tuzla-skver3
Preuzmite sliku

Popularno

U toku je rekonstrukcija kolovoza u cilju formiranja kružnog toka saobraćaja na lokaciji Skver sa pripadajućim ulaznim i izlaznim saobraćajnicama u Tuzli.

tuzla-skver3

Radovi na rekonstrukciji kolovoza i kružnog toka na Skveru teku punom parom. Afsfalt kao i stari kružni tok već su uklonjeni a cjelodnevni rad mašina nam daje nadu da će rekonstrukcija, prema prethodnim najavama biti gotova za 10-tak dana odnosno do 10.11.2012. godine.

U toku izvođenja radova saobraćaj je u potpunosti obustavljen u ulicama: Džafer mahala, Hendek, ulica Gradska, Atik mahala i dio ulice Kulina bana.

Prema najavama novi kružni tok uz nove kolovozne trake trebao bi da riješi problem koji je dugo godina prisutan upravo na ovoj lokaciji, gdje uska kolovozna traka nije omogućavala da istovremeno dva vozila prođu kružnim tokom, kao i problem prilikom uključivanja vozila u saobraćaj iz sporednih ulica.

Za savremeni kružni tok, koji je sigurno jedan od najkorisnijih projekata u posljednje vrijeme, Općina Tuzla izdvojila je 150.000KM.

{igallery id=”5350” cid=”163” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”10”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: