Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

R.I.P. Alis Jusić: Posljednji pozdrav prijatelju, počivaj u miru!

alis-jusic1
Preuzmite sliku

Popularno

Saobraćajne nezgode nemilice odnose mlade živote, još jedna mladost tragično je prekinuta u našem gradu.

\"alis-jusic1\"Dvadesetčetverogodišnji Alis Jusić iz Tuzle izgubio je bitku za život nakon što je 05.08.2012. godine oko 13h kretajući se iz pravca Arizona pijace nastradao na svom motociklu. Kako saznajemo od njegovih bliskih prijatelja Alis je u trenutku nesreće nosio zaštitnu kacigu, nezgoda se dogodila na putu Tuzla – Brčko u blizini Ormanice (kod raskrsnice za Gradačac) kada je Alisu na njegovom motociklu (marke Kawasaki) putničko motorno vozilo Golf  2 oduzelo prvenstvo prolaza, nakon čega je došlo do direktnog sudara.

Odmah nakon nesreće nastradali je prevezen u klinički centar Tuzla, gdje mu je urađan operativni zahvat glave, ali njegov život je i dalje bio u opasnosti. Nakon operativnog zahvata Alis se nalazio u komi iz koje se nije budio, na veliku žalost njegove porodice i brojnih prijatelja, Alis nije izdržao.

Izgubio je životnu bitku i podlegao je 11.08.2012 u 23:55h.

Kako kažu njegovi prijatelji bajkeri bio je jedinstven i unikatan, prijatelj kakvog je teško naći, uvijek nasmijan i spreman pomoći, volio je život i motore – \”sjećanje na tebe nikada neće izblijediti neka ti je Rahmet duši dragi naš Alise\”.

\"391454

Na posljednjem ispraćaju Alisu Jusiću okupilo se oko 300 bajkera koji su njemu u čast skupa se provozali gradom i na taj način simbolično odali počast svom dragom prijatalju koji ih je prerano napustio. Bajkeri su takođe uputili i Apel vozačima automobila da obrate malo više pažnje na motocikliste. Iako neki motoristi prave greške i voze prebrzo vozači automobila moraju da paze na sobraćajne propise jer u najvećem broju slučajeva stradaju motoristi.

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se i grupa posvećena Alisu gdje brojni prijatelji i poznanici u nevjerici komentarišu Alisov rani odlazak, prisjećajući se svih uspomena i lijepih trenutaka koje su sa njim proveli.

Ispred redakcije portala Tuzlanski.ba Alisovoj rodbini i prijateljima upućujemo iskreno saučešće….

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: