Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Razmjena srednjoškolaca: Prilika za otkrivanje i istraživanje nove kulture

srednjoskolci1
Preuzmite sliku

Popularno

Želite biti dio mreže međunarodnih prijateljstava koja nerijetko traju cijeli život? Upoznati novu kulturu i biti ambasador svoje kulture i zemlje u inostranstvu? Ili možda upoznati svijet u svom domu?

srednjoskolci1AFS programi interkulturalnog učenja učesnicima pružaju priliku za otkrivanje i istraživanje nove kulture. AFS je od 1947.godine do danas omugućio da više od 425.000 učenika i mladih osoba odputuje u inostranstvo i doživi iskustva osobnog rasta koja traju kroz cijeli život. Ove godine, globalna mreža AFS volontera će raditi sa gotovo 13.000 učesnika koji se unaprijed raduju uzbudljivom iskustvu interkulturalnog učenja.

U petak, 07.12.2012.godine, s početkom u 12.40h će se u prostorijama Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli održati informativni sastanak za učenike, roditelje i profesore o AFS programima interkulturalnog učenja u šk.2013/14 god. i to programima razmjene srednjoškolaca u inostranstvu i ugošćavanju AFS učesnika iz inostranstva.

Više informacija o AFS programima razmjene srednjoškolaca u inostranstvu, destinacijama i stipendijama se može naći OVDJE.

Saznajte više i o programu ugošćavanja AFS učesnika iz inostranstva u BiH OVDJE

Tuzlanski.ba / Foto: ilustracija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: