Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rad na Kruzerima: “Morsku priču” započelo 40 novih Bosanaca!

kruzer-posao-mladi-bih
Preuzmite sliku

Popularno

“Ovo je odlična prilika za sve mlade koji govore engleski jezik i posjeduju određeno iskustvo u ovim poslovima”

kruzer-posao-mladi-bih

Od stotine prijavljenih kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su u julu ove godine konkurirali za rad na luksuznim kruzerima, svoju “morsku priču” započelo je njih 40.

Odziv mladih

To nam je potvrdila Helena Vehovec, vlasnica agencije RIV iz Slovenije, koja je bila organizator kastinga i koja sarađuje s kompanijama “Stainer”, HB i “Starboard”. Te tri kompanije upošljavaju radnike u spa i shop odjele na kruzerima.

Ona nam je potvrdila da će u Sarajevu, zbog velikog odaziva mladih, uskoro biti organiziran još jedan kasting, piše Avaz.

Nova šansa

– Iz razloga što ova zemlja ima mnogo stručnog kadra i kvalitetnih mladih ljudi koji žele raditi na kruzerima, odlučili smo u Sarajevu organizirati još jedan intervju – kazala je Vehovec, dodavši da će uvodno izlaganje o životu i radu na kruzerima, prednostima i beneficijama rada biti održano 6. oktobra.

Prednost za frizere i masažere

Vehovec nam je pojasnila da je najveća potražnja za frizerima, manikir i pedikir tehničarima, fitnes trenerima, masažerima, kozmetičarima…

– Ovo je odlična prilika za sve mlade koji govore engleski jezik i posjeduju određeno iskustvo u ovim poslovima da nam se jave – navodi Vehovec.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: