Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rad i školovanje u Americi: Prilika za usavršavanje koju ne smijete propustiti (VIDEO)

djevojka-ameerika
Preuzmite sliku

Popularno

“Baš kao što su mene i ja želim ovim putem ohrabriti djevojke koje su razmišljale o ovome, jer se zaista radi o jednom divnom iskustvu”

djevojka-ameerika

Agencija AB-Education iz Tuzle, prva je Bosanskohercegovačka agencija koja ima 10 godina iskustva u programima kulturne razmjene i zapošljavanju. Ovlašteni su predstavnici za program AuPairCare u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj te imaju mrežu lokalnih saradnika. Danas je AuPairCare najveći i najuspješniji program sa preko 4.000 zadovoljnih sudionika.

Program Au Pair u Americi je kombinacija rada, studiranja i putovanja – obrazovno-kulturološki program za djevojke između 18 i 26 godina kojim se omogućava usavršavanje znanja engleskog jezika i upoznavanje američke tradicije i kulture kroz život u porodici i brigu o djeci. Au Pair program u SAD-u održava se pod strogim pokroviteljstvom State Departmenta još od 1989. godine te porodice kod kojih se djevojke smještaju, baš kao i djevojke koje se prijavljuju za program, prolaze temeljitu provjeru.

Porodica -domaćin je au pair djevojci dužna osigurati smještaj (posebnu sobu) i prehranu, školu po izboru djevojke u iznosu od $500, povratnu avionsku kartu te sedmicni džeparac u iznosu $178 . Dužnost Au Pair djevojke je čuvanje djece porodica s kojom živi do 45 sati sedmično.

Au Pair djevojka postaje punopravni član porodice, kroz iskustvo koje vodi ka dugotrajnom prijateljstvu sa svojim domaćinima!

Ukoliko djevojka ima bilo kakvih problema, osjeća se usamljeno ili joj nedostaje dom, uvijek može razgovarati sa svojom savjetnicom koja joj stoji na raspolaganju 24 sata dnevno. Savjetnica posjećuje djevojku u njenom novom domu, brine da porodica i djevojka dobro funkcioniraju i ispunjavaju svoje obveze, organizira druženja sa ostalim Au Pair djevojkama i pomaže im odabrati školu ili tečaj koji žele pohađati.

bnhih

Mogućnost boravka kao Au Pair u Americi je za sada 12 mjeseci s mogućnošću produženja za 6, 9 ili još 12 mjeseci.

Specifičnost ovog programa jest i četverodnevni orijentacijski program koji se odvija odmah po dolasku u Ameriku. Prva četiri dana djevojke doputovale istog dana prisustvuju predavanjima na kojima se sluša o specifičnostima života u SAD-u, njihovim običajima, kulturi, navikama, načinu odgoja djece, kulturološkim razlikama…Također se još jednom govori o pravima i dužnostima au pair i porodice te osnovama prve pomoći u saradnji s Crvenim križem. Grupe su sastavljene od djevojaka iz cijelog svijeta (od 100 do 250!), a orjentacija se održava u New Yorku ili New Jearsy-u. Djevojke su smještene po tri u sobi, prema mjestu u kojem će živjeti kako bi se stvorila prva poznanstva.

amerika-posao1

Kontakt i više informacija OVDJE

Sponzorisano / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: